Philippe Gilbert gaf op in Le Samyn: "Kasseien deden pijn"

Philippe Gilbert gaf op in Le Samyn: "Kasseien deden pijn"

Foto: mvh

Philippe Gilbert was woensdag de publiekstrekker op de GP Le Samyn, maar gaf er na 127 km al de brui aan. De kopman van BMC had nog te veel last na zijn val in de Omloop Het Nieuwsblad afgelopen zaterdag.

Wielrennen op Sportwereld.be

"Ik had gisteren en vanochtend nog veel pijn van mijn val in de Omloop Het Nieuwsblad, maar ik kon er toch een mooie dag op de fiets doen. Ik had voor de koers ook al een beetje gereden. Het was de bedoeling om kilometers te maken. Ik heb er 180 kunnen rijden. Dat is met het oog op Parijs-Nice toch belangrijk. Op de vlakke weggetjes was het geen probleem, maar de kasseien deden te veel pijn. Ik kon niet op mijn beste niveau presteren. Ik kon gewoon niet trekken aan mijn stuur en ging niet snel genoeg. De kasseien lagen er echt slecht bij. Het werd gevaarlijk, zeker toen het begon te regenen. Ik wou geen risico's nemen voor de rest op het seizoen." 

Gilbert was trouwens niet de enige die de finish niet gehaald heeft in Dour. 103 renners stapten door de felle regen en de koude uit de wedstrijd.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.