Bende autodieven opgerold: acht verdachten onder aanhoudingsbevel

Bende autodieven opgerold: acht verdachten onder aanhoudingsbevel

Foto: ss

Zaventem -

De acht leden van de bende vermoedelijke autodieven die dinsdag zijn opgepakt door de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde, zijn door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Het gaat om zeven Bulgaren en een Armeniër, allemaal tussen 25 en 45 jaar oud. Die zouden de voorbije maanden al minstens 20 luxewagens gestolen hebben, onder meer op Brussels Airport.

De criminele organisatie was sinds enkele maanden bijzonder actief op de parkings van verschillende luchthavens en ontvreemdde op regelmatige basis luxevoertuigen, voornamelijk van het type Range Rover, met een gemiddelde aankoopprijs van 100.000 euro. De voertuigen werden voorzien van een nieuw chassisnummer en nadien uitgevoerd en verkocht in het buitenland.

Eind januari 2016 kwam het onderzoek in een stroomversnelling waarna grondig speurwerk ertoe geleid heeft dat de bende dinsdag kon worden opgerold. Niet minder dan acht personen werden, met de inzet van de speciale eenheden, opgepakt op een onderduikadres in de regio van Limburg. Op diverse plaatsen die tijdens het onderzoek in beeld kwamen, werden gestolen en omgekatte voertuigen aangetroffen, evenals materiaal om deze voertuigen te voorzien van een nieuw chassisnummer. Tijdens de huiszoekingen bij de verdachten zelf werd ook tal van bezwarend materiaal aangetroffen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees