Kostelic overweegt skilatten op te bergen

Kostelic overweegt skilatten op te bergen

Foto: Photo News

Ivica Kostelic (36) skiet zondag in het Sloveense Kranjska Gora misschien de laatste wedstrijd uit zijn rijke carrière. De voormalige wereldbekerwinnaar heeft al enkele jaren last van zijn rechterknie en weet niet of hij na de slalom in Slovenië nog doorgaat.

“We zullen wel zien wat er zondag gebeurt, maar ik denk er al langer over na om te stoppen. Ik kreeg in de loop van mijn carrière steeds meer last van mijn rechterknie. Er zijn wel periodes geweest waar het even beter ging maar de pijn komt steeds terug. Ik denk dat het misschien wel tijd is om de sport vaarwel te zeggen”, laat hij woensdag optekenen in de Kroatische media.

Kostelic onderging in zijn carrière twaalf operaties aan zijn rechterknie en trekt na de manche op zondag niet meer naar de volgende wereldbekerwedstrijd in het Noorse Kitfjell. Na de ontmoeting in Noorwegen vinden de wereldbekerfinales plaats, waar Kostelic zich niet voor wist te plaatsen. De beste prestatie van de Kroaat dit seizoen was een negende plaats tijdens de supercombiné in het Franse Chamonix.

Kostelic heeft in zijn lange carrière heel wat prijzen bijeengesprokkeld. Zo won hij in 2011 de algemene wereldbeker. De Kroaat behaalde ook vier keer zilver op de Olympische Winterspelen in 2006 (Turijn), 2010 (Vancouver) en 2014 (Sotsji). Hij is de oudere broer van oud-olympisch kampioene Janica Kostelic, die in 2007 op amper 25-jarige leeftijd stopte na chronische knie- en rugblessures.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.