Nederlandse onderscheiding voor Hugo Camps

De Belgische journalist Hugo Camps mag zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. Het ereteken werd woensdag in Brussel uitgereikt door de Nederlandse ambassadeur in België, Mayrem van den Heuvel. Dat meldt het Nederlandse magazine Elsevier, waarvoor Camps schrijft. Volgens Elsevier is het vrij ongewoon dat een buitenlander een Nederlandse koninklijke onderscheiding krijgt.

Camps kreeg de onderscheiding naar aanleiding van zijn dertigjarige samenwerking met het weekblad, aldus Elsevier. “Als journalist heeft Camps de afgelopen drie decennia door zijn artikelen bijgedragen aan een beter begrip tussen Nederland en België. Hij heeft vele Vlamingen en andere Belgen voor Elsevier geïnterviewd en zo in Nederland geïntroduceerd, en ook in België steeds aandacht gevraagd voor Nederland”, luidt het.

Hugo Camps, die geboren werd in Molenstede op 12 mei 1943, is columnist en interviewer voor diverse Vlaamse en Nederlandse media. Zijn interviews, columns en reportages zijn gebundeld in verschillende boeken.

Camps is overigens ook Ridder in de Orde van Leopold II.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees