Chantal Blaak: “Vroege zege doet deugd”

Chantal Blaak: “Vroege zege doet deugd”

Foto: mvh

Chantal Blaak was in de Omloop Het Nieuwsblad al goed op dreef, maar kon haar goede conditie toen niet verzilveren. In de GP Le Samyn was het woensdag wel voor het tweede jaar op rij raak. “Zo’n zege vroeg op het jaar doet altijd deugd”, reageerde de 26-jarige Nederlandse.

Wielrennen op Sportwereld.be

“Het was een zware wedstrijd, door die extra kasseistrook en door het slechte weer. Er werd ook hard gekoerst, van bij de start, veel harder dan vorig jaar. Dit is een heel mooie overwinning.”

Boels-Dolmans Cycling Team domineerde de wedstrijd op Waalse bodem. “Al na 30 kilometer hebben we de koers op waaiers getrokken”, doet Blaak haar verhaal. “We wilden de wedstrijd hard maken en slaagden daar ook in. Meteen brak het peloton in stukken en al mijn ploegmaten waren mee vooraan. Zonder hen had ik hier niet gewonnen. We hebben voortdurend de koers gemaakt en elke scheve situatie werd snel rechtgezet. Ik ben blij dat ik het werk van mijn teammaats heb kunnen afronden.”

“In de laatste tien kilometer zaten we nog met een groepje van zeven of acht rensters. Ik trok in de aanval en Emma Johansson ging met me mee. Met haar ging ik graag naar de finish. Ik voelde me zegezeker. Ze versnelde nog even op die laatste kasseistrook, maar ik kon aanklampen en mijn sprint afwachten.”

“Ik voelde me wel sterk”, verklaarde Johansson, “maar in die sprint bergop viel ik gewoon stil en was Chantal sneller. Dan moet je daar vrede mee nemen.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.