Nationale handbaldoelman Lettens verkast naar Franse eerste klasse

Nationale handbaldoelman Lettens verkast naar Franse eerste klasse

Jef Lettens, de doelman van de Belgische nationale handbalploeg, speelt volgend seizoen in de Franse eerste klasse. Lettens ruilt Saran, momenteel tweede in de Franse tweede klasse, voor Cesson Rennes. Daar ondertekende de Hasselaar woensdag een contract voor drie jaar.

Vorig seizoen verliet de 25-jarige Lettens Initia Hasselt, om in Frankrijk zijn carrière uit te bouwen. Lettens ontpopte zich bij Saran al snel tot één van de sterkhouders en werd in november tot speler van de maand verkozen in de Franse tweede klasse. Cesson Rennes wordt getraind door Yerime Sylla, eveneens de bondscoach van de Red Wolves.

“Ik ben heel tevreden met deze transfer. Het is een hele eer dat ik volgend seizoen op dat niveau mag spelen”, reageerde Lettens. “Op twee jaar tijd heb ik een hele weg afgelegd van de Belgische topclub Hasselt tot de Franse eerste klasse. Het is een droomtransfer, maar tegelijk besef ik ook dat het een hele uitdaging zal worden. Het wordt hard werken, het zal niet eenvoudig zijn om mij meteen op dat niveau te manifesteren. Maar ik kijk er enorm naar uit. Op het einde van 2015 hebben Cesson en Yerime Sylla mij en mijn manager gecontacteerd. Yerime weet welke progressie ik gemaakt heb en hij kan mij nog beter maken. Dat ik de stap zet naar Cesson is een logische keuze.”

Lettens wordt de tweede Belg in de Franse eerste klasse. Thomas Cauwenbergh speelt sinds vorig seizoen bij het Franse Ivry.

Corrigeer