15 jaar cel voor gewelddadige homejacking op bejaard koppel

Antwerpen / Schilde -

De correctionele rechtbank heeft de 21-jarige Darcy B. uit Antwerpen veroordeeld tot vijftien jaar cel voor een gewelddadige homejacking op een bejaard echtpaar in Schilde. De 82-jarige man werd geschopt en geslagen en zijn 77-jarige vrouw kreeg een dag later een hartaanval van de stress. Darcy B. moet de slachtoffers en hun familie 25.400 euro schadevergoeding betalen.

De slachtoffers zaten op 21 augustus 2015 ‘s avonds iets te drinken op hun terras toen er plots een man met een bivakmuts en een wapen opdook in hun tuin. De man werd geslagen en geschopt en liep daarbij twee gebroken ribben en een gescheurde milt op. De overvaller bond hun handen vast met colsonbandjes en dwong hen om de kluis te open, anders zou hij hen doodschieten. De dader ging er vandoor met hun auto, 3.100 euro cash, drie dure horloges, een armband en portefeuille.

De politie kwam Darcy B. op het spoor dankzij camerabeelden. Daarop is te zien hoe de overvaller een exclusief T-shirt droeg, dat maar in enkele winkels in Antwerpen verkocht wordt. De beklaagde had in één van die winkels gewerkt en werd door zijn moeder herkend op de beelden.

Bij een huiszoeking werden een alarmpistool, bivakmuts, 8.780 euro, een gestolen horloge en armband aangetroffen. De twee andere horloges had hij al verkocht voor 16.000 euro. Zijn DNA werd op de colsonbandjes aangetroffen.

De beklaagde beweerde dat hij onder bedreiging van een “groep” op verkenning was gegaan en de buit verkocht had, maar dat vond de rechtbank niet geloofwaardig. Hij was op het moment van de feiten vrij onder voorwaarden nadat hij op 2 april 2015 een wagen had gecarjackt onder bedreiging van een wapen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio