KU Leuven koploper in aantrekken privéfinanciering

KU Leuven koploper in aantrekken privéfinanciering

Foto: Photo News

De Katholieke Universiteit Leuven (KUL) staat wereldwijd op de veertiende plaats als het aankomt op het aantrekken van privéfondsen. Dat blijkt uit de ‘funding for innovation ranking 2016’ van het tijdschrift Times Higher Education (THE), dat de lijst voor het eerst publiceert.

Volgens THE trekt de KU Leuven per lid van de academische staf 163.700 dollar (ongeveer 151.000 euro) aan van privé-ondernemingen.

België als land scoort ook goed: onze universiteiten halen gemiddeld 84.600 dollar (78.000 euro) per lid van de academische staf uit privé-investeringen. Ons land staat daarmee op de achtste plaats.

Succesfactor

“Fondsen uit de zakenwereld en de industrie zijn een cruciale indicator van het vermogen van een universiteit om onderzoek en innovatie te financieren in een sterk concurrerende wereldwijde markt”, zegt Phil Baty van THE. “Het volstaat niet langer om de interactie van universiteiten met de zakenwereld te omschrijven als haar ‘derde missie’ na onderwijs en research. In deze concurrentiële wereld zijn banden met de industrie belangrijk voor het succes van een universiteit.”

Bovenaan de lijst staan het Duitse LMU Munchen (392.800 dollar), de Amerikaanse Duke University (287.100 dollar) en het Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) (254.700 dollar).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees