Gepensioneerd? Lleyton Hewitt roept zichzelf op voor Davis Cup

Gepensioneerd? Lleyton Hewitt roept zichzelf op voor Davis Cup

Foto: EPA

Lleyton Hewitt zal amper zes weken na zijn afscheid van de tennissport al een tijdelijke comeback maken. De 35-jarige Australiër vervangt komend weekend de zieke Nick Kyrgios (ATP-27) in het Davis Cup duel tegen de Verenigde Staten.

Kyrgios werd vorige week ziek in Dubai, waar hij in de halve finales moest opgeven. Woensdag legde hij in Melbourne nog een laatste test af, waarna de dokters uitsloten dat hij in het weekend speelklaar zal zijn. Hewitt, kersvers kapitein van het Australische Davis Cup-team, zag daarop geen andere optie dan zichzelf te selecteren.

De voormalige nummer een van de wereld, nu 301e op de ATP-ranking, doet ook een beroep op Bernard Tomic (ATP-20), die met een lichte polsblessure kampt, Samuel Groth (ATP-77) en John Peers, nummer zeven van de wereld in het dubbelspel. Het duel in de eerste ronde van de Wereldgroep wordt in Melbourne op gras uitgevochten. De Amerikanen treden met John Isner (ATP-11), Jack Sock (ATP-24) en de dubbelende tweelingbroers Bob en Mike Bryan aan.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.