CLUBNIEUWS. Goed nieuws voor AA Gent uit ziekenboeg, twijfels bij Club Brugge

CLUBNIEUWS. Goed nieuws voor AA Gent uit ziekenboeg, twijfels bij Club Brugge

Foto: pn

Goed nieuws voor AA Gent uit de ziekenboeg: tegen OHL kan het vanavond wellicht rekenen op zijn sterkhouders. Minder goed nieuws voor Club Brugge, waar twee belangrijke pionnen onzeker zijn. Uw dagelijks portie clubnieuws.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Boussoufa en Depoitre raken fit

AA GENT kan tegen Leuven ­rekenen op een fitte Mbark Boussoufa. Hij hervatte gisteren de training en had geen last meer van de kuitblessure die hij opliep in de oefenmatch tegen Geel afgelopen zaterdag.  Ook Laurent Depoitre (contusie rug) trainde weer mee en is inzetbaar als hij geen reactie ondervindt van de training van gisteren.

Stefan Mitrovic (voetblessure, een hele week niet getraind) en reservedoelman Brian Vandenbussche (schouderblessure, opgelopen tegen Geel) ontbreken vanavond in de Ghelamco Arena. Daardoor krijgt Rafinha mogelijk opnieuw een basisplaats. Olayinka en Hannes Van Der Bruggen zijn nog steeds aan het revalideren.

Volovyk haakt af bij OHL

OH LEUVEN Zoals verwacht geen Oleksandr Volovyk vanavond bij OH Leuven op bezoek bij AA Gent. De Oekraïner heeft nog te veel last van de adductoren en liet gisteren ook de laatste training aan zich voorbijgaan. Kanu en Reynaud behouden wellicht het vertrouwen achterin.

Voorin kiest Ferrera tussen Kostovski en Ojo als bliksemafleider naast man-in-vorm Yohan Croizet. Op de vraag of hij zich gaat aanpassen aan het spelsysteem van Gent wou Ferrera gisteren niet antwoorden. Normaal gezien houdt de coach altijd vast aan zijn gebruikelijke 4-4-2, maar tegen de landskampioen zou hij wel eens een uitzondering kunnen maken. (thst)

Meunier en Refaelov zeer twijfelachtig voor STVV

CLUB BRUGGE Thomas Meunier en Lior Refaelov zijn zeer twijfelachtig voor de thuiswedstrijd van komende zaterdag tegen STVV. De rechtsachter moest er vorig weekend in Genk de brui aan geven omdat hij last kreeg aan de adductoren. Refaelov sukkelt met de buikspieren en trainde in het begin van de week individueel. 

Godeau sukkelt met liesblessure

OOSTENDE Bruno Godeau bleef wegens last aan de lies donderdag binnen. Andile Jali had geen reactie gevoeld na het hervatten van de training en neemt wellicht zaterdag zijn plaats weer in. Didier Ovono oefent ook al opnieuw met keeperstrainer Patrick Deman. (rpo)

Spierscheur Dutoit

STVV William Dutoit onderging een nieuwe echografie. Daarbij kwam deze keer een scheurtje van 2 cm in de buikspieren aan het licht. De Franse doelman is dus zeker niet inzetbaar in Brugge. Of hij Lokeren haalt, lijkt ook erg twijfelachtig. Verder zijn Ono en Boli niet fit voor de match tegen Club. (gus)

LOKEREN Mijat Maric (kuit) werkte zonder problemen de trainingsweek af. Voelt hij vandaag geen reactie meer, dan is hij selecteerbaar voor de wedstrijd van morgen tegen Westerlo. Koen Persoons (knie) leek vorige week op weg naar zijn eerste wedstrijd sinds maanden, maar moet nu ook deze partij aan zich laten voorbijgaan. (alve)

WAASLAND-BEVEREN Steeven Langil blijft grieperig en trainde ook gisteren niet. De medische staf probeert hem wel speelklaar te krijgen voor de wedstrijd tegen KV Mechelen. Hetzelfde geldt voor Laurent Jans, die sukkelt met een contractuur in de bil en vroegtijdig de training verliet. De operatie van Irawan (heup) werd na onderling overleg verschoven tot na de reguliere competitie. (alve)

ZULTE WAREGEM Louis Bostyn moet vandaag een kijkoperatie ondergaan aan de pees van de schouder. De doelman liep de blessure op op training begin februari. Chuks Aneke en Karel D’Haene (beiden knie) werken nog altijd een individueel programma af. (jcs)

KV MECHELEN Ljuban Crepulja hield het gisteren bij een individuele looptraining. De Kroaat ondervond nog te veel last van een kniestoot op de bil die hij incasseerde op de woensdagtraining. Het is onzeker of de middenvelder speelklaar geraakt voor de match van zaterdag tegen Waasland-Beveren. Voor de rest is iedereen fit buiten de langer geblesseerden Vanlerberghe, Cissé en Mingiedi.  (thst)

Corrigeer