Alien-jager: “Ik heb vermiste MH370 gevonden”

Tijdens een zoektocht naar een oude ufo is de Amerikaanse alien-jager Scott Waring naar eigen zeggen op iets heel anders gestoten: het vermiste vliegtuig MH370. Volgens Waring spotte hij het vliegtuig in de buurt van Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika.

mtm

Scott Waring, redacteur bij Ufo Sightings Daily en bekend om zijn wilde complottheorieën, was op zijn computer oude satellietbeelden aan het bekijken toen hij plots iets vreemds opmerkte. In het water voor de kust van Kaap de Goede Hoop meende hij het silhouet van een Boeing 777 te zien. Volgens hem kan het niet anders dan de al bijna twee jaar vermiste Malaysian Airlines-vlucht MH370 gaan. “Het toestel crashte, maar bleef intact.”

Waring was eigenlijk een drie jaar oude ufo-melding uit die regio aan het controleren. “Ik hoopte een update te maken bij de melding, maar spotte een schaduw in het water. Ik heb nog in de vliegtuigindustrie gewerkt, ik weet dus wanneer ik een vliegtuig zie.”

Sterke stroming

De satellietfoto van Google Earth dateert van 27 juni 2015, het vliegtuig crashte op 8 maart 2014. “Het heeft dus zestien maanden de tijd gehad om tot daar te raken. De omgeving van Kaap de Goede Hoop staat bekend om zijn sterke stromingen. Intussen kan het vliegtuig dus weer 30 tot 60 kilometer verplaatst zijn. Ik schat amper vier tot negen meter onder water.”

De passagiersvlucht van Malaysian Airlines van Kuala Lumpur naar Peking verdween op 8 maart 2014. Er waren 239 mensen aan boord. De internationale zoektocht naar het vliegtuig is nog altijd aan de gang, maar verwacht wordt dat die in juni gestaakt wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt