Na jaren aandringen geven twee teams met thuisbasis langs Brabantsebeek zelfstandigheid op

Voetbalclubs ‘Eskaa’ en ‘Rappiet’ fuseren

Eind december speelden KSK en Rapide nog een oefenwedstrijd tegen elkaar. Vanaf volgend seizoen vormen ze één team. Foto: pvr

Lebbeke -

Donderdagavond, tegen de klok van twaalven aan, hebben de besturen van de voetbalclubs KSK en Rapide Club Lebbeke besloten te fusioneren. Op die beslissing werd alom al jaren aangedrongen.

Ze waren gedoemd om met elkaar scheep te gaan: Rapide, leider in eerste provinciale en KSK, bovenin de rangschikking in tweede provinciale C. Op een fusie was van diverse kanten, ook uit politieke hoek, al jaren aangedrongen. Het water van de Brabantsebeek, waaraan beide teams elk langs één oever hun activiteiten ontwikkelen, bleek echter altijd te diep. Recent weerklonken de fusiegeluiden nog feller. “Financieel onhoudbaar”, evalueerde een overtuigde KSK-supporter onlangs. Hij had de toeschouwers tijdens een thuiswedstrijd geteld en was niet verder dan 42 geraakt.

Donderdagavond, tegen middernacht aan, besloten beide clubs uiteindelijk vanaf het komende voetbalseizoen de stap te zetten. “Het wordt een totale fusie”, zegt Cor Van der Straeten, secretaris van KSK Lebbeke. “Bedoeling is om uit te groeien tot een stabiele en gezonde club met een sterke jeugdwerking. Huidig Rapide-voorzitter René Mergan wordt voorzitter van de fusieclub en Rudy Jansegers, vandaag preses van KSK, belandt in de voorzitterszetel van de Raad van Bestuur.”

“De onderhandelingen kregen vooral de voorbije twee weken een concrete vorm”, weet Rapide-secretaris Ronny Heuvinck. “De komende weken en maanden is het samenzitten geblazen voor alle direct betrokkenen. Vooral rond de jeugdwerking. Beide clubs tellen elk zowat 150 jeugdspelers. Rapide staat op het punt het provinciaal label te krijgen, wat moet toelaten om de jongeren zowel gewestelijk als provinciaal hun ding te laten doen: de minder goeie zowel als de beteren. Dat moet ook voorkomen dat grotere clubs hier op schattenjacht komen.”

“De fusie moet uitgroeien tot een positief project”, besluit Heuvinck. “We rekenen daarom ook op de steun van het gemeentebestuur. En hopen dat beide clubs, om de opgave van hun zelfstandigheid cachet te geven, elk weldra hun seizoen mogen afsluiten als kampioen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio