Niet in de vuilnisbak maar op je bord: restjes worden topdiner

Niet in de vuilnisbak maar op je bord: restjes worden topdiner

Restaurant AUB-SVP serveert op 9 maart “de restjes” Foto: if

Brussel -

Op 9 maart kunt u in restaurant AUB-SVP een zesgangenmenu bestellen dat gemaakt werd met voedsel dat gered werd van de vuilnisbak. Het project Pain Perdu wil bewustmaking creëren rond voedselverspilling.

Groenten die niet de juiste vorm hebben, vissen die niet op de menukaarten staan of gebroken koekjes, ze komen allemaal in de vuilnisbak terecht. Zo wordt dagelijks heel wat voedsel verspild dat perfect eetbaar is. Project Pain Perdu zorgt er vanaf 9 maart voor dat dat voedsel toch op het bord terechtkomt. Chef Mathias Dircx van restaurant AUB-SV in de Schildknaapstraat bereidt dan een bijzonder ‘zessmakenmenu’ dat samengesteld is met “onvolmaakte” ingrediënten.

“We zouden in eerste instantie slechts één editie doen per seizoen, maar de respons is zo groot dat we deze maand alleen al zeven Pain Perdu's zullen organiseren. Tegelijk zoeken we partners om dit project te lanceren in steden als Gent, Antwerpen en Hasselt.”

Corrigeer

NIEUWS