AA Gent - Oud-Heverlee Leuven 1-1

Invaller Boussoufa redt punt voor AA Gent tegen verdienstelijk OHL

Een verdienstelijk OHL pakte op het veld van AA Gent een broodnodig punt in de degradatiestrijd. De Leuvenaars leken even op weg naar een tweede stuntzege op een week tijd maar invaller Boussoufa redde een punt voor de Buffalo’s met een heerlijke klasseflits. In een prangende slotfase tegen tien Leuvenaars verdiende Gent zelfs nog de zege maar het bleef bij een puntendeling. AA Gent komt zo voorlopig alleen op kop, met één puntje meer dan Club Brugge dat zaterdag nog STVV ontvangt.

Hein Vanhaezebrouck kon niet rekenen op verdediger Mitrovic (voet) en spits Depoitre (buikspieren), zij werden vervangen door Gershon en Diedhiou die de voorkeur kreeg op Coulibaly en naast Boussoufa op de bank startte. Geen verrassingen bij Oud-Heverlee Leuven waar Reynaud en doelman Riou het vertrouwen niet beschaamden na de storm rond de vermeende gokaffaire en opnieuw in de basis stonden. Voorin kreeg Kostovski de voorkeur op Ojo naas man-in-vorm Croizet.

Bekijk hier beide opstellingen

De bezoekers tankten vorige week duidelijk vertrouwen na de 4-1 tegen Oostende en namen het spel zowaar zelf in handen in de Ghelamco Arena. AA Gent kwam voor rust nooit in zijn kampioenenritme en kon enkel een paar keer dreigen op de counter maar zonder echt gevaarlijk te worden. Het was zelfs een halfuur wachten op het eerste schot tussen de palen, en dat kwam dan nog van bezoeker Remacle. Zelfs Gouden Schoen Sven Kums speelde geen al te secure partij en de Buffalo’s moesten in het slot van de eerste helft nog rekenen op een attente Sels, die zijn ploeg van een achterstand behoedde.

Vanhaezebrouck greep in en wisselde Diedhiou voor Coulibaly maar AA Gent moest ook in het begin van de tweede helft terug. Sels zorgde nog even voor uitstel met een knappe save maar in de 52ste minuut kwamen de bezoekers vai Trossard verdiend op voorsprong: 0-1. Pas na de invalbeurt van Boussoufa in de 57ste minuut kwam er wat lijn in het spel van de thuisploeg. Riou redde eerst nog knap een poging van Milicevic maar werd wel geklopt door Boussoufa die afwerkte met een heerlijk stiftertje: 1-1. De Gentenaars vonden hun tweede adem en trokken op zoek naar de winning goal maar de Leuvenaars vochten voor dat broodnodige puntje. Doelman Riou werd nog uitgesloten na vermeend handspel op de rand van de zestien. OHL hield in een prangende slotfase nog stand met tien man, ondermeer dankzij meteen de redding van invallersdoelman Lenaerts. De winning goal van Kums werd terecht afgevlagd voor buitenspel.

Door dit gelijkspel staat OHL (voorlopig) dertiende, met voorlopig twee puntjes voorsprong op staartploegen Westerlo en Moerskroen. Moeskroen krijgt nog Anderlecht over de vloer, Westerlo moet dan naar Lokeren.

Opmerkelijk:

Landmeter Mbark Boussoufa kreeg geel van Vertenten omdat hij ostentatief de afstand van de muur afstapte na het handspel van Riuo. Hoewel hij gelijk had, ging hij het boekje in...

Belangrijkste fases:

7’ Matton probeert een voorzet binnen te duwen maar Ngawa laat zich niet verrassen door de inlopende middenvelder.

11’ Milicevic dropt de bal in het pak op de vrije trap. Gershon kan er zijn knikker tegen zetten maar de bal gaat hopeloos ver langs de kooi van Riou.

26’ Via enkele stations gaat de bal naar Milicevic die prima voorzet maar tot zijn ongenoegen moet zien dat er niemand mee de zestien is ingedoken.

30’ Remacle ziet heel wat ruimte voor zich en haalt eens stevig uit. Sels heeft niet al te veel moeite en moet maar op de knieën gaan en oprapen.

37’ Via alweer een counter kan Fokket Dejaegere aan de tweede paal bedienen. Die kopt het leer naar doel maar ziet zijn poging gestuit door Kanu die zich er uitstekend tussen gooit.

43’ Kums geeft de bal zomaar cadeau aan de bezoekers. Die spelen de bal onmiddellijk door naar Trossard maar die krult de bal hoog over doel.

44’ Bostock zet vanop de eigen helft Trossard met een splijtende steekbal op weg naar doel. De jonge huurling houdt het hoofd echter niet koel en besluit op Sels.

48’ Remacle schuift het leer voor waar Nielsen opduikt om de bal weg te spelen maar die vervolgens nogal ongelukkig in corner schuift.

48’ Een rake kopbal van een vrijstaande Kostovski op een prima voorzet van Croizet maar Sels haalt de bal met een kattensprong uit zijn doel.

52’ GOAL! Bostock tikt de bal door naar Trossard die in de zestien staat. Die verschalkt zijn man met een schalks tikje en ramt de bal vervolgens voorbij Sels: 0-1!

56’ Dejaegere flirte al een hele match met geel n krijgt die nu ook nadat de middenvelder maar al te graag over het been van een Leuvense verdediger ging. Terwijl het stadion om een strafschop schreeuwt, geeft Vertenten terecht geel.

65’ Foket legt de bal prima af naar Milicevic die zijn volley via de vingertoppen van Riou nipt in corner ziet verdwijnen.

68’ GOAL! Milicevic stuurt de kleine Marokkaan het gaatje in waarna die het leer vervolgens keurig het hoekje in stift. De Ghelamco Arena herleeft. Gent kan weer ademen met dank aan Boussoufa: 1-1!

75’ Milicevic scoort maar wordt afgevlagd voor randje buitenspel.

77’ Bostock legt de vrije trap af naar Trossard die hem met een heerlijke raket maar centimeters boven de Gentse lat posteert.

80’ Gershon kan zijn knikker eens tegen de bal zetten op de corner. Het leer waait een metertje naast doel.

83’ Dejaegere gaat opnieuw neer in de zestien maar de ref laat doorspelen.

85’ RODE KAART! Riou lijkt te vergeten waar die lijnen in de zestien voor staan. De keeper plukt een diepgestoken bal op maar rent daarbij pardoes zijn strafschopgebied uit. Vertenten twijfelt niet en stuurt hem weg.

86’ Invallersdoelman Yves Lenaerts pakte meteen uit met een cruciale redding op de vrije trap van Milicevic.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Corrigeer