VOETBAL1STE PROVINCIALEFC BIERBEEK - VK LIEDEKERKE - Liedekerke gaat gehavend de strijd aan

“Met elf strijders kunnen we het redden”

“Met elf strijders kunnen we  het redden”

Steven Bellemans: “Ik hamerde er op dat we met de borst vooruit het veld moeten betreden.” Foto: dsj

Liedekerke -

Een vrijgezellenfeest in Praag speelt Liedekerke parten, maar coach Steven Bellemans weigert het als excuus in te roepen. Strijdvaardig naait de Liedekerkse trainer zijn manschappen op om met een experimentele ploeg te oogsten in Bierbeek.

De afgelasting van de wedstrijd in Bierbeek heeft kwalijke gevolgen?

Steven Bellemans: “We vroegen Bierbeek om de wedstrijd te verplaatsen naar woensdag of donderdag, maar onze komende opponent weigerde daar op in te gaan. Het oorspronkelijk geplande vrije weekend werd door de KBVB als nieuwe speeldatum aangeduid en daar moeten we mee kunnen leven. Gelukkig kon Pieter De Kegel zijn geplande weekend nog wel annuleren. Het is jammer dat ik vier spelers mis wegens het vrijgezellenfeest van een gemeenschappelijke vriend, maar ik kan die jongens niets kwalijk nemen. Net als onze voetbalwedstrijd konden ze hun reis niet meer afzeggen. Het wordt niet eenvoudig om in Bierbeek iets te oogsten, maar met elf strijders kunnen we het redden. Vorig jaar haalden we via een 3-3 zelfs een punt met een handvol junioren. Bierbeek is wel een vaste waarde in de top van eerste provinciale en een te duchten tegenstrever, maar we moeten geloven in eigen kunnen.”

Met Chouaf en Pieter-Jan Verhavert grijp je terug naar vaste waarden die wel matchtempo missen?

“Pieter-Jan Verhavert heeft slechts anderhalve wedstrijd bij de B-ploeg in de benen, maar hij is een uitzonderlijk talent. Als hij blessurevrij blijft, dan hebben we zijn laatste kunststukje op een voetbalveld nog lang niet gezien. Chouaf brengt de ploeg ervaring en mentaliteit bij.”

“We wachten ook nog steeds op Van Isterdael en Van Nieuwenhove. We rooien het dus al een heel seizoen zonder vier potentiële basisspelers met veel kwaliteiten. Ik hamerde er deze week op dat we met de borst vooruit het veld moeten betreden. Blessurepech is geen reden om de hoofdjes naar beneden te laten hangen.”

De derby tegen Ternat was zelden zo armtierig, maar de veroverde driepunter is het wondermedicijn om de Liedekerkse wonden snel te laten helen?

“Het voetbal op zich was niet denderend, maar de geboekte overwinning was een geweldige mentale opsteker. Na een nul op negen was een zege cruciaal, al strookte de opgediste kwaliteit niet met het attractieve spektakelvoetbal waarmee Liedekerke een brede aanhang uitbouwde.”

“Op Bierbeek verwacht ik dat iedereen de taken uitvoert en zich te pletter loopt. Dan is Bierbeek nog niet met ons klaar. Elke ploeg heeft wel eens een dipje. Hard blijven werken blijft telkens de boodschap.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio