Vlaamse leraar krijgt in Cambodjaans schooltje gevluchte pedofiel voor zich

Meest gezochte pedofiel solliciteert in schooltje

Meest gezochte pedofiel solliciteert in schooltje

Dat hij op de most wanted-lijst van Interpol staat, hield Pieter Ceulen niet tegen zich als ‘vrijwilliger’ aan te bieden bij een schooltje. Foto: rr

Antwerpen -

“Ik had meteen een raar gevoel bij die man.” De Vlaamse leraar van een schooltje in Cambodja waar Pieter Ceulen (60) solliciteerde, wist op dat moment niet wie hij voor zich had. Toen hij een paar dagen later op de site van onze krant foto’s van de voortvluchtige pedofiel zag, waarschuwde hij de andere scholen in de streek.

Pieter Ceulen, de meest gezochte pedofiel van het land, trekt er zich niets van aan dat de politie internationaal op hem jaagt. Meer nog: begin ­deze week solliciteerde hij in zijn schuiloord in Cambodja bij een schooltje voor arme kinderen. “Hij bood zich aan als vrijwilliger”, getuigt de Vlaamse ­leraar die de school runt vanuit Cambodja. “Hij wilde graag een ­aantal dagen lesgeven aan onze kleintjes. Ik heb hem gezegd dat wij dat niet doen, omdat we het niet goed vinden dat er plots een vreemde opduikt in de klas.”

Pas nadien herkende de leerkracht op de site van onze krant wie de man voor hem was. “Ik heb de andere scholen in onze regio meteen gewaarschuwd”, aldus de leraar. “Het gevaar is groot dat hij elders zijn kans waagt.”

De Antwerpenaar werd in ja­nuari tot 19 jaar cel veroordeeld na verkrachting van drie van zijn Cambodjaanse pleegdochters. Hij vluchtte nog voor de uitspraak van de rechter naar Cambodja.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees