Natuurpunt protesteert tegen lawaaierig evenement tijdens broedseizoen

Natuurpunt: “Motorcross bedreigt steenuilen"

Ondervoorzitter Dirk Buysse, Danny Schockaert van de Uilenwerkgroep en bestuurslid Patrick Rouckhout van Natuurpunt: “Onbegrijpelijk dat het gemeentebestuur in dit Wijteveldgebied een cross toelaat.” Foto: hls

Herzele / Borsbeke -

“Onbegrijpelijk dat het gemeentebestuur een vergunning verleent voor een motorcross in het landschappelijk waardevolle Wijteveld’, vindt Natuurpunt Herzele. “Uitgerekend dan nog begin april, tijdens het broedseizoen van de steenuilen.”

“Ondanks de vele protesten van Natuurpunt, heeft het Herzeelse gemeentebestuur toelating gegeven om op 2 en 3 april een motorcross te organiseren in het landschappelijk gebied Wijteveld tussen Borsbeke en Sint-Lievens-Houtem”, zegt ondervoorzitter Dirk Buysse van Natuurpunt. De gemeente zegt dat het gaat om een uitzonderlijke toelating en verzekert dat niet herhaald wordt maar we begrijpen niet dat het in volle broedseizoen moet gebeuren, uitgerekend in een gebied waar steenuilen leven. Onze Natuurpuntafdeling heeft samen met de gemeente een beschermingsproject voor uilen kunnen uitwerken. Nu zet het gemeentebestuur alles op de helling door in zo'n gebied motorcross toe te laten. Onbegrijpelijk.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio