VOETBAL 1STE PROVINCIALEFC BIERBEEK - VK LIEDEKERKE - Kennett Mumba trekt naar Meerbeke

“Voorlopig telt voor mij enkel VK Liedekerke”

“Voorlopig telt voor mij enkel  VK Liedekerke”

Kennett Mumba: “Ik leerde bij Liedekerke veel bij.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

Zonder een handvol mogelijke titularissen kaapte Liedekerke een verdienstelijk punt weg op gevestigde waarde Bierbeek. Kenneth Mumba maakte een goede beurt, maar de jonge spits verlaat de Heuvelkouter voor tweedeprovincialer Meerbeke.

De Bierbeekse coach klaagde dat zijn ploeg de kansen verkwanselde?

Kenneth Mumba: “De brilscore was volgens mij een terechte uitslag. Met dat resultaat moeten we uiteraard tevreden zijn als je weet dat we een handvol belangrijke spelers misten. We deden wat we moesten doen.”

“Coach Steven Bellemans hamerde er de hele week op dat hij elf strijders tussen de lijnen wou zie. Hij slaagde er wonderwel in om de spelersgroep op te laden en te motiveren. We bewezen dat we de boodschap hadden begrepen. Spelers als ik kregen de kans om te bewijzen dat we het niveau in eerste provinciale aankunnen.”

“We kwamen uit de hoek als ploeg en probeerden het als hecht blok te forceren. Uiteindelijk was het Maxim Aerts die de matchwinnaar werd met enkele geweldige reddingen. Dat we de nul hielden, was toch vooral een pluim op de hoed van onze keeper.”

Jij had het ook tot matchwinnaar kunnen schoppen, maar je strandde op de thuisdoelman?

“Bierbeek versierde de beste kansen, maar in de slotfase hadden we ook op een diefje kunnen winnen. Jasper Allonsius bediende me, waarna ik de bal mee nam en plots voor de doelman opdook. Ik knalde keihard, maar vond de keeper op mijn weg.”

“Misschien had ik de bal moeten plaatsen. De Bierbeekse doelman was bij de pinken, maar het was onze doelman Maxim Aerts die zich in de kijker speelde.”

Je verlaat Liedekerke wegens onvoldoende speelminuten?

“Voorlopig telt enkel Liedekerke, maar het klopt dat ik naar Meerbeke trek. Die club ambieert de kop in tweede provinciale. Ik hoop er mijn carrière helemaal te lanceren en misschien kan ik dan opnieuw hogerop.“

“igenlijk wil ik er niet te veel over uitweiden. Ik wil eerst dit seizoen in schoonheid afwerken. Ik leerde bij Liedekerke veel bij van spelers als Steve Desaegher, Glenn De Coen en Jasper Allonsius. Op training pik je onbewust dingen op van die spelers. Ik kijk uiteraard wel ook al een beetje uit naar volgend seizoen.”

“Ik ben pas twintig, maar voel me klaar om als flankaanvaller mee te draaien in een eerste ploeg. Ook bij Liedekerke wil ik mijn steentje bijdragen zodat we misschien nog de eindronde halen. We kenden de jongste weken wat tegenslagen, maar de strijd is nog niet voorbij.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio