Bunker te koop voor 300 euro

Bunker te koop voor 300 euro

De bunker in Halle. Ideaal voor vleermuizen, maar verder? Foto: idh

Halle -

300 euro, en een bunker in Halle uit de Tweede Wereldoorlog kan de uwe zijn. Het ministerie van Financiën doet hem van de hand wegens “niet meer nuttig”. De bunker is te koop uit de hand bij hoger opbod. De instelprijs werd bepaald op 300 euro en de verkoop vindt plaats op 30 april.

“Let wel: de koper koopt alleen de bunker zelf. De weide errond blijft eigendom van een landbouwer uit de buurt”, verduidelijkt Carla Ponnet van Financiën. “Veel kan je er eigenlijk niet mee aanvangen.”

Eerder lieten de landbouwer en de stad Halle al interesse blijken. Samen zouden ze van de bunker een overwinteringsplaats voor vleermuizen willen maken.

Het betonnen gevaarte dateert uit 1939. In november van dat jaar besloot de generale staf van het leger om een doorlopende ­hindernislinie van 60 kilometer te bouwen van Waver over Halle naar Ninove. Zo'n 600 manschappen werden hiervoor in­gezet in de barre winter van 1939. Bedoeling was om het oprukkende Duitse leger tegen te houden of te vertragen. De bunker in Halle maakte deel uit van deze verdedigingslinie. Alleen al in Halle blijven er nog vier van over.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees