Florian Heyerick vindt verloren gewaande partituren in bieb Conservatorium

Florian Heyerick haalt weer een schitterende partituur vanonder het stof (van de bieb van het Conservatorium). Deze keer is het een van de 18de-eeuwse Belgische componist François-Joseph Gossec (kleine foto). Foto: fvv

Gent / Merelbeke -

Dirigent en musicoloog Florian Heyerick diept graag onbekend repertoire op. Met zijn vocaal ensemble Ex Tempore en het barokorkest Mannheimer Hofkapelle brengt hij donderdag in de Miryzaal het verloren gewaande motet Christe Redemptor en een bewerking van de Messe des Morts van de Belgische componist François-Joseph Gossec. De partituren bleken in de bibliotheek van het Gentse Conservatorium te zitten.

Florian Heyerick (57) uit Merelbeke beleeft een hectische maand. Hij is net terug uit Darmstadt en morgen staat hij in de Miryzaal van het Conservatorium. “Daarna voeren we drie keer het Stabat Mater van Franz Beck uit in het Nederlandse Oirschot en vervolgens trekken we naar Magdeburg met onuitgegeven cantates van Telemann. Daarna volgt Montreal met ‘nieuw’ werk van ­Graupner en Zelenda. Tussendoor spelen we nog twee keer de Johannespassie. Van de concerten worden drie cd-opnames gemaakt.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio