Studenten ontwerpen ‘waterdichte’ kartonnen wegwerptentjes voor festivals

Studenten ontwerpen ‘waterdichte’ kartonnen wegwerptentjes voor festivals

Foto: KARTENT.NL

Nederlandse studenten hebben waterdichte wegwerptentjes van karton op de markt gebracht. Op die manier willen ze de gigantische afvalberg na festivals indijken. In ons land bieden Groezrock, Daydream Festival en Sunrise Festival de tentjes dit jaar aan.

“De Ferrari onder de kartonnen dozen, de koning van het kartonkamperen. De KarTent is de revolutie op de festivalcamping”, klinkt het verkooppraatje op de website van KarTent.

“Elk jaar laat een op de vier festivalbezoekers de tent achter op de camping”, zegt een van de initiatiefnemers. “Mensen zijn brak en moe, en hebben geen zin om hun tent op te breken en weer mee te slepen. En dat levert een enorme berg afval op.”

Oud papier

Daarom hebben de studenten de KarTent bedacht, een kartonnen tent die volledig recycleerbaar is. “Na het festival kan de tent direct met het oud papier mee, zodat het materiaal opnieuw kan worden gebruikt om wc-papier, schoolboeken, schoendozen of andere dingen van te maken.”

“We gebruiken bovendien een hoogwaardige kartonsoort die weinig water opneemt. Het ontwerp van de tent zorgt ervoor dat vocht geen probleem is. De tent zou het gemakkelijk vier dagen uit moeten houden”, beloven de makers.

Omdat het om karton gaat, kunnen de tentjes daarenboven gemakkelijk worden bedrukt. “Dat biedt vooral mogelijkheden aan festivalorganisaties en sponsoren om hun boodschap op de tent te drukken. En zo slecht is een gesponsorde tent niet, want het slapen wordt er voor de festivalganger veel goedkoper op.” Volgens de uitvinders blijft de KarTent ook donker en koel in de ochtend. “Zodat je ‘s ochtends je kater kan uitslapen zonder gestoord te worden door het ochtendlicht.”

Corrigeer

NIEUWS