Patrick Himschoot assistent van Jacques Borlée bij Belgian Tornados

Patrick Himschoot assistent van Jacques Borlée bij Belgian Tornados

Foto: Photo News

Patrick Himschoot, coach bij de Vlaamse atletiekliga (VAL) en ex-trainer van Cédric Van Branteghem, is aangesteld als adjunct van Jacques Borlée bij de Belgian Tornados, de Belgische aflossingsploeg op de 4x400m.

“De Belgian Tornados, dat is een ambitieus project dat verder reikt dan de Spelen van Rio. Het gaat om een groep van zes atleten waar we ons voor de volle 100 procent mee bezig houden”, aldus Jacques Borlée dinsdag op een persconferentie in de Gentse Topsporthal. “Met als doel zo goed mogelijk te presteren, heb ik aan de federatie en aan het olympisch comité gevraagd om me een assistent ter beschikking te stellen. Ik denk dat het belangrijk is om te kunnen discussiëren over beslissingen die ik op het EK in Amsterdam en op de Spelen ga nemen. En het is belangrijk dat de atleten goed omkaderd zijn. We hebben voor Patrick geopteerd.”

De Belgian Tornados, de regerende Europese indoorkampioenen reizen vrijdag af naar Oregon. In Portland lopen de Borlées en ploegmaats de reeksen van de 4x400m op zaterdag 19 maart om 12u40 plaatselijke tijd (21u40 Belgische tijd). De finale staat een dag later, op zondag 20 maart geprogrammeerd (23u50 Belgische tijd). Na het WK blijven de Tornados in de States voor een stage in Orlando (Florida). Daar wordt toegewerkt naar het EK in Amsterdam (6-10 juli) en, vooral, de Olympische Spelen van Rio (5-21 augustus).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.