Oleg Tinkov op zijn best: "Nike en Porsche? Enkel Shugarpova!"

Oleg Tinkov op zijn best: "Nike en Porsche? Enkel Shugarpova!"

Foto: Belga

Hij mag dan aan zijn laatste seizoen als sponsor in de wielersport bezig zijn, Oleg Tinkov is niet van plan om in stilte afscheid te nemen. Op Twitter liet de Rus alweer het beste van zichzelf optekenen, vooral tot jolijt van Maria Sharapova.

Tinkov was duidelijk aangedaan door de dopingbekentenis van de Russische tennisster en zette dat meteen om in een ludieke waarschuwing aan het adres van zijn wielerploeg. "Als Peter Sagan en co. de ploegentijdrit die vlak voor mijn villa passeert (in de Tirreno-Adriatico, nvdr.) niet winnen, dan stop ik met sponsoren en start ik bij Maria Sharapova!"

Sportkledinggigant Nike en automerk Porsche beslisten hun banden met Sharapova voorlopig stop te zetten, een beslissing waarmee Tinkov niet kon lachen: "Ik gebruik nooit Nike, want het is rommel. Porsche is voor managers met een mid-life crisis."

Waarna de Rus nogmaals zijn liefde voor Maria liet blijken. "Tinkoff is klaar om Sharapova te steunen!"

Toch moet zijn wielerploeg niet vrezen dat Tinkov vroegtijdig de wielerwereld verlaat, want ook nadat Sagan en co. de ploegentijdrit niet kon winnen, bleek de Rus toch tevreden. "Mijn jongens vochten als leeuwen vandaag. Spijtig dat we niet konden winnen in mijn stad, maar ik ben toch enthousiast!"

Corrigeer


Meest Gelezen Sport