Basketbal2de Landelijke b (V) - Julie Naessens Wytewa Roeselare

“De titel mag ons nu niet meer ontsnappen”

“De titel mag ons nu niet meer ontsnappen”

Foto: VDB

Roeselare -

Wytewa Roeselare rondde de moeilijkste opdracht naar de titel succesvol af, want K-Basketteam kon de leider geen tweede verlies aansmeren. “We hebben goed gespeeld en verdiend gewonnen”, aldus Julie Naessens. “Nu mag de titel ons niet meer ontsnappen. Ik zie K-Basketteam zelfs punten pakken tegen Houtem en dan doet onze volgende competitiematch tegen Gistel/Oostende er zelfs niet meer toe. Liefst word ik natuurlijk kampioen door zelf te spelen.”

“De dubbel zou wel tof zijn”, droomt Naessens. “Niet dat er zelfs nog maar over gesproken wordt binnen de ploeg, maar dit was met de titel lange tijd ook niet het geval. We willen in de beker zo ver mogelijk geraken en hopelijk kunnen we volgende week woensdag de lijn van in de competitie doortrekken tegen DB Brugge. De competitie leert ons dat het een spannende match zal worden, maar als we goed blijven roteren en spelen zoals we de laatste weken bezig zijn, kunnen we tegen alle ploegen een goeie prestatie neerzetten.”

“We hebben een bende waarin ik voor het eerst echt een intens groepsgevoel waarneem”, zegt Naessens. “Het is niet makkelijk om met dertien speelsters iedereen content te houden, maar hier in Roeselare merk je daar niets van. We kunnen alles goed van ons afzetten en na de match zitten we als groep ook vlug samen over andere dingen te babbelen. Het is ook een jonge groep die na de degradatie enorm veel ervaring heeft opgedaan dit jaar. Voor mij wordt het een nieuwe uitdaging een stapje hoger, maar ik zie het wel zitten. Ik heb het gevoel dat de coach in staat is om nog veel meer uit deze groep te halen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio