RALLYVASRALLYSPRINT VAN MOORSLEDE - Stephen Wyckaert start zaterdag in eigen Moorslede

“We mikken op het podium in het VAS-kampioenschap”

“We mikken op het podium in het VAS-kampioenschap”

Stephen Wyckaert en co-piloot Glenn Lambert nemen deel met een Renault Clio. Foto: Bart Vandenbroucke

Moorslede -

Met een Renault Clio staat Stephen Wyckaert komend weekend in zijn eigen Moorslede aan de start van de Rallysprint van Moorslede. “De passie voor de rallysport is bijzonder groot”, klinkt het enthousiast.

Stephen Wyckaert is helemaal klaar voor zijn tweede rallyseizoen in Divisie 1A. “De laagste klasse, maar die is nog betaalbaar”, weet de Moorsledenaar, die in Dadizele ‘Vervo’, een firma voor zonnewering en rolluiken, runt. “We kunnen gelukkig rekenen op enkele trouwe sponsors. Zonder hun steun was dit niet mogelijk. Op 19 maart organiseren we in Dadizele een supportersavond. Heel veel mensen dragen ons team een warm hart toe. We zijn iedereen heel dankbaar.”

In zijn tweede campagne legt Stephen Wyckaert de lat hoger. “Vorig jaar reden we zes proeven van het VAS-kampioenschap. Dit jaar worden het er acht of negen. Het klinkt ambitieus, maar we mikken op een plek in de top drie. Zaak is om de rally's uit te rijden en om een deftige regelmaat aan de dag te leggen. Divisie 1A is weliswaar een iets tragere klasse, maar daarom niet minder spectaculair. Het kan ook een opstapje zijn naar een hoger niveau. We overwegen om de wagen om te bouwen en te voorzien van een zwaardere motor.”

Vers bloed is nodig in de rallywereld: met zijn 35 jaar geeft de Moorsledenaar het goede voorbeeld. “Het zijn vaak dezelfde namen, maar dat is ook begrijpelijk. De budgetten zijn niet van de poes. Daardoor haken heel wat potentiële geïnteresseerden af. Zonder welwillende sponsors red je het niet.”

Wyckaert kijkt uit naar zijn thuisrally. Hij kent het parcours als zijn broekzak. Schoonbroer Ruben Boudrez en Glenn Lambert fungeren dit seizoen als co-rijders. “De organisatie in Moorslede is echt top. Ik ben zo blij dat ik hier kan rijden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio