Jolien D’hoore: “Ronde van Drenthe blijft voor mij een speciale koers”

Jolien D’hoore: “Ronde van Drenthe blijft voor mij een speciale koers”

Foto: Photo News

Jolien D’hoore rijdt zaterdag haar eerste wedstrijd op de weg. Ze is één van de twaalf Belgische rensters die er aan de start zal staan. De Belgische kampioene, die er maandag 26 wordt, herneemt in de ronde van Drenthe, de tweede wedstrijd in het kader van de nieuwe Women’s World Tour.

“De ronde van Drenthe blijft voor mij een speciale koers. En dat heeft alles te maken met vorig jaar. Toen kon ik deze wereldbekerwedstrijd in Hoogeveen winnen op mijn verjaardag. Ik werd toen ook de eerste leider van de wereldbeker. Dat zijn momenten die je niet snel vergeet. Ook nu wil ik er opnieuw vol voor gaan. Het is een wedstrijd die me zeker ligt, ook omdat ik het kan afmaken in de sprint”, vertelt de Belgische kampioene die wel lichtjes voorbehoud aantekent.

“De omstandigheden zijn nu anders dan vorig jaar. Nu heb ik er net het wereldkampioenschap op de piste opzitten. Ik zal moeten afwachten hoe mijn benen reageren. Maar anderzijds, we hebben een heel sterke ploeg en dat helpt natuurlijk ook wel.”

Jolien D’hoore kijkt in die optiek vooral in de richting van Chloe Hosking. “Ze was vorig seizoen bij tal van overwinningen mijn ideale bondgenote als laatste schakel in de sprint. Met haar klikt het wonderwel en dat goede gevoel wil ik de komende weken opnieuw ervaren. Chloe zit eveneens in topvorm. Dat bewees ze al met ritwinst in de ronde van Qatar.”

Positief, ondanks tegenvallend WK

Jolien D’hoore maakt dit seizoen enkele keren de switch tussen de piste en de weg. Later op het seizoen neemt ze deel aan de Spelen in Rio waar ze op de piste mikt op eremetaal.

“Het WK op de piste gaf misschien niet echt wat ik ervan verwacht had, maar ik blijf wel positief voor de toekomst. Enkele mooie resultaten tijdens de komende weken op de weg kunnen mijn vertrouwen in die optiek nog wat meer aanzwengelen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.