Carrefour houdt winst op peil

Carrefour houdt winst op peil

Foto: AFP

De Franse retailreus Carrefour heeft 2015 afgesloten met een recurrente operationele winst van 2,45 miljard euro, een stijging met 2,4 procent. Het bedrijf presteerde zo in lijn met de verwachtingen.

Het analistenkorps van het financiële nieuwsagentschap Bloomberg had eveneens 2,45 miljard euro vooropgesteld.

Onder de streep, en inclusief minderheidsbelangen, was er wel fors minder winst door hogere eenmalige items: een daling met zowat 18 procent tot 1,1 miljard euro.

Het concern kampte in thuismarkt Frankrijk met de nasleep van de aanslagen in Parijs en met ongekend warm weer in de laatste drie maanden van het jaar. Het concern presteerde wel goed in Brazilië, de op een na grootste markt van Carrefour.

In 2016 wil het bedrijf 2,5 tot 2,6 miljard euro investeren. Carrefour zal nieuwe winkels blijven openen, in verschillende formaten.

Het bedrijf stelt een dividend van 0,7 euro voor. Dat is een stijging met 2,9 procent, maar wel onder de verwachtingen (0,74 euro).

De omzet maakte Carrefour reeds in januari bekend: plus drie procent tot 86,3 miljard euro. In ons land bedroeg de omzetgroei op vergelijkbare basis, dus van winkels die minstens twaalf maanden open zijn, over het hele jaar één procent. Donderdag haalt het bedrijf een netto-omzet van net geen 77 miljard euro aan (+3%).

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees