Gemeente pakt parkeerdrukte aan

Edegem -

De gemeente Edegem is op zoek naar bijkomende parkeerplaatsen en flankerende maatregelen die het parkeren in het centrum kunnen bevorderen.

Het Edegemse gemeentebestuur wil de parkeermogelijkheden in het centrum bekijken. Door de komst van het nieuwe vrijetijdscentrum (VTC) vrezen redelijk wat buurtbewoners en winkeliers voor een gebrek aan parkeergelegenheid. Naast sporthal Den Willecom zouden in de toekomst zowat 22 parkeerplaatsen verdwijnen.

Mobiliteitsschepen Birre Timmermans (N-VA) wil niet focussen op voorlopige cijfers en maakt zich sterk dat studiebureau Delva op korte termijn oplossingen aanreikt. Het studiebureau kreeg de taak om de parkeermogelijkheden in de nabije omgeving van het VTC te optimaliseren.

Begeleiding

“Er verdwijnt weliswaar een aantal plaatsen op de parking voor Den Willecom, maar rechts naast de sporthal ligt een parking die onderbenut is”, zegt Timmermans. “In eerste instantie willen we die bekender maken en bekijken we hoe de ruimte het best kan worden benut.”

Verder worden ook de parkeergelegenheden in de rest van het centrum herbekeken. “Zo willen we enkele actiepunten uit ons mobiliteitsplan uitvoeren”, zegt Timmermans. “De huidige blauwe zone willen we onder meer uitbreiden naar de Florent Geversstraat en de Doelveldstraat. Op die manier reserveren we extra plaatsen voor bewoners en shoppers. Mensen die in het centrum werken, kunnen hun auto best kwijt op één van de randparkings.”

De gemeente denkt ook aan een vorm van parkeerbegeleiding, die automobilisten moet informeren waar ze lang en kort kunnen parkeren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio