Zakenrelaties en ex-vrouwen terecht in miljoenenwitwaszaak

Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft het vonnis in een miljoenenwitwaszaak donderdag uitgesteld naar 24 maart. In deze zaak staan de (ex-)echtgenotes en zakenrelaties van de beruchte Pools-Italiaanse gangster Riccardo Fanchini terecht. Ze zouden tussen 2002 en 2009 een criminele organisatie gevormd hebben om zijn illegaal vermogen wit te wassen. De procureur vorderde celstraffen tot vier jaar en fikse verbeurdverklaringen.

Riccardo Fanchini stond aan het hoofd van een internationaal vertakt netwerk en smokkelde grote hoeveelheden cocaïne, heroïne en xtc-pillen naar de Verenigde Staten. Hij zit daar momenteel een celstraf van tien jaar uit. Het openbaar ministerie richt nu zijn pijlen op het criminele vermogen van Fanchini, dat op vele miljoenen euro’s wordt geschat.

Om dat geld wit te wassen, had hij volgens de procureur een beroep gedaan op zijn drie (ex-)echtgenotes en zakenrelaties. Zij zouden het geld van Fanchini in vastgoed en bedrijven in Oekraïne, Rusland, Duitsland, Engeland en in België geïnvesteerd hebben. De beklaagden minimaliseren of ontkennen de feiten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees