"Podiumplaatsen zijn voor McLaren-Honda mogelijk, wereldtitel is het doel"

"Podiumplaatsen zijn voor McLaren-Honda mogelijk, wereldtitel is het doel"

Fernando Alonso Foto: McLaren F1 team

Fernando Alonso blikt tevreden terug op de twee wintertests van het McLaren-Honda F1 team. Volgens de Spanjaard werd de betrouwbaarheid verbeterd en zal er de komende races een serieuze stap vooruit gezet worden op het vlak van de prestaties. De wereldtitel blijft het uiteindelijke doel.

Bij McLaren-Honda zijn ze er na acht dagen testen van overtuigd dat ze er een heel stuk beter voorstaan dan vorig seizoen. De betrouwbaarheid is een stuk beter en ook de problemen met het Energy Recovery System zijn voor een groot deel verholpen. Alleen al daardoor had McLaren-Honda op de rechte stukken een handicap dat volgens schattingen opliep tot zo'n 160 pk.

Ook Fernando Alonso blikt tevreden terug op de voorbije twee testweken en de Spanjaard is vastberaden om van 2016 een veel beter seizoen te maken dan 2015.

"Ik denk dat de betrouwbaarheid een heel stuk vooruit is gegaan," aldus Alonso. "We moesten de filosofie achter onze power unit ingrijpend wijzigen om de betrouwbaarheid aanzienlijk te verbeteren. Op het vlak van de prestaties denk ik dat we nog een deel van onze mogelijkheden moeten zien te ontwikkelen. Nu zijn we nog enigszins conservatief om onze betrouwbaarheid te verbeteren."

"We moeten nog een beetje de limieten opzoeken. Er is altijd een balans die je moet zien te vinden tussen het opzoeken van de limiet en het finishen van races. Daar zullen we nu tijdens de eerste races naar zoeken."

Volgens Alonso mag McLaren-Honda echter op meer hopen dan gewoon puntenfinishes. Podiumplaatsen en uiteindelijk het winnen van het kampioenschap zijn het doel, al zal dat laatste nog wel enige tijd vragen. Op podiumplaatsen hoopt Alonso dit seizoen al.

"Ik denk dat het tijdens het begin van het jaar moeilijk zal zijn. Na de wintertests missen we nog wat op het vlak van de competitiviteit. Het kampioenschap is echter zeer lang, het duurt 21 races, 10 maanden. Ik ben er zeker van dat het ontwikkelingstempo erg hoog zal liggen, maar we willen meer dan dat," blikt Alonso vooruit.

"We gaan stap voor stap vooruit maar de wereldtitel is het uiteindelijke doel voor zowel mezelf als het team. Dit jaar zal extreem moeilijk voor ons worden maar wie weet wat volgend jaar brengt. De wereldtitel moet in ons achterhoofd het uiteindelijke doel zijn," besluit de tweevoudig wereldkampioen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.