Derde jaarwinst op rij voor Agfa-Gevaert

Derde jaarwinst op rij voor Agfa-Gevaert

Foto: BELGA

Agfa-Gevaert heeft 2015 afgesloten met een nettowinst van 71 miljoen euro. Die stijging met een vijfde betekent meteen ook het derde jaar met winst op rij, zo blijkt donderdag uit de jaarcijfers.

De beeldverwerker uit Mortsel zag de omzet 1 procent toenemen tot 2,65 miljard euro, in lijn met de verwachtingen. De hogere omzet dankt het bedrijf aan “het succes van de groeimotoren en de zwakkere euro”. Die groeimotoren zijn de inkjetactiviteiten van de Graphics-divisie en de direct radiography- en IT-systemen bij Healthcare.

‘Onze operationele verbeteringen en het succes van onze efficiëntieprogramma’s droegen bij tot de verbetering van onze rendabiliteit’, voegt CEO Christian Reinaudo toe in het persbericht. ‘Daardoor konden we voor het derde opeenvolgende jaar een positief nettoresultaat boeken.’ De topman verwacht een ‘rendabele groei te realiseren’ de komende jaren.

Reeds in het eerste kwartaal van 2015 wist het bedrijf de ‘omzeterosie’ een halt toe te roepen. Die aanhoudende daling werd gestopt dankzij de inkjetactiviteiten en de medische beeldvorming.

Agfa Gevaert had destijds immers zwaar te lijden onder de overgang van analoge naar digitale fotografie. Uiteindelijk werd de divisie die filmrolletjes voor het grote publiek maakte, verkocht. Maar er zijn nog traditionele filmactiviteiten in het bedrijf, bijvoorbeeld voor medische beeldvorming.

Op middellange termijn mikt Agfa-Gevaert op 3 miljard euro omzet.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees