KU Leuven bij 12 beste universiteiten van Europa

KU Leuven bij 12 beste universiteiten van Europa

De faculteit wijsbegeerte/filosofie van de KU Leuven. Foto: Photo News

Er staan zeven Belgische universiteiten in de top 200 van beste universiteiten van Europa. De KU Leuven scoort met een twaalfde plek het best op de ranking van Times Higher Education (THE), die gedomineerd wordt door Britse instellingen.

Oxford, Cambridge en Imperial College Londen. De top 3 van de lijst is volledig Brits en daar stopt het nog niet. Bijna een kwart van de universiteiten (46) ligt in het Verenigd Koninkrijk. Duitsland is wel bezig met een inhaalbeweging, met 36 landen in de top.

De eerste Belgische universiteit vinden we terug op plaats twaalf: de KU Leuven. De UGent volgt op nummer 52 en ook de UCL (82) en de Universiteit van Antwerpen (97) hebben nog een plekje in de top 100. Nog in de top 200: de Universiteit van Luik, de VUB en de ULB. Als we de globale ranking bekijken, komt de KU Leuven op een 35e plaats terecht.

“De KU Leuven is een autonome universiteit die gesticht werd in 1425”, klinkt het op de website van THE. “De universiteit is een katholieke instelling voor open debat van sociale, filosofische en ethische aard en een kritisch centrum van reflectie van de katholieke gemeenschap. Het is een research-intensieve, internationaal gerichte universiteit die zowel fundamenteel als toegepast onderzoek verricht.”

THE claimt de meest volledige rangschikking te zijn omdat ze rekening houdt met meerdere indicatoren waaronder onderzoek, onderwijs, innovatie, reputatie en internationalisering.

De top 100:

1. Universiteit van Oxford - VK

2. Universiteit van Cambridge - VK

3. Imperial College London - VK

4. ETH Zurich - Zwitserland

5. University College London - VK

6. London School of Economics and Political Science - VK

7. Universiteit van Edinburgh - VK

8. King’s College London - VK

9. Karolinska Institute - Zweden

10. LMU München - Duitsland

11. École Polytechnique Fédérale de Lausanne - Zwitserland

12. KU Leuven - België

De volledige top 200 vindt u hier.

Corrigeer

NIEUWS