Wereldberoemde illusionist Dynamo onthult zijn geheimen

Steven Frayne, beter bekend als illusionist Dynamo, als een echte Mary Poppins zwevend boven de Londense skyline... Foto: Photo News

Skateboarden op een dubbeldekker, uit een muur van water wandelen of gewoon zweven. De wereldberoemde illusionist Dynamo kan het allemaal. Hoe hij dat doet, was tot nu toe een raadsel. Tot nu toe, want Dynamo heeft een deel van zijn geheimen onthuld.

De Britse illusionist Dynamo - echte naam Steven Frayne - werd wereldberoemd dankzij de tv-serie Dynamo: Magician Impossible, bij ons onder meer te zien op BBC One en Discovery Channel. Na het zien van zijn trucs blijft het publiek meestal met verstomming achter. Hoe doet hij dat toch?

Wel, ter promotie van de nieuwe Samsung Galaxy S7-smartphone (die vrijdag uitkomt) heeft hij alvast het geheim uitgelegd van enkele illusies die iedereen kan uitvoeren. Jezelf doen krimpen, zweven in de lucht of met een bmx over je vrienden springen. Het kan allemaal. Het enige wat je nodig hebt, is je telefoon, enkele rekwisieten - zoals bijvoorbeeld een speelgoedbus - en een beetje “geforceerd perspectief”.

“Ik ben altijd gefascineerd geweest door het feit dat een simpele aanpassing aan het perspectief onze perceptie van de realiteit volledig kan omgooien”, zegt Dynamo er zelf over. “Ze zeggen dat goochelaars hun geheimen nooit mogen prijsgeven, maar voor deze ene keer wil ik gerust een uitzondering maken. Ik wil met deze foto’s laten zien dat iedereen zulke verbijsterende foto’s kan maken.”

 

Bekende trucs

 

Dynamo werd vooral bekend door trucs uit te voeren met of voor de ogen van beroemdheden. Zo liet hij Lindsay Lohan zweven, voerde hij kaarttrucs uit voor Will Smith en Gwyneth Paltrow. Andere indrukwekkende illusies: Oostenrijkse sneeuw omtoveren in diamanten, kartonnen vlinders tot leven laten komen en lottobiljetten in geld veranderen. In 2011 ‘liep’ hij over de Thames in een stunt ter promotie van zijn tv-serie en een jaar later won hij nog 10.000 pond door vanaf de kwartfinales exact te voorspellen hoe Spanje Europees kampioen voetbal zou worden.

 

Corrigeer

MEER NIEUWS