Ramon Sinkeldam weer in competitie na het trainingsongeval bij Giant-Alpecin 24 januari 2016

Giant-renners keren terug na ongeval: “Het is nog lang niet voorbij”

Giant-renners keren terug na ongeval: “Het is nog lang niet voorbij”

Tijdens de training rijdt een onoplettende chauffeur in op zes renners van Giant-Alpecin. Foto: rr

Ramon Sinkeldam (27) is opnieuw renner, nadat hij samen met vijf ploegmaats door een auto van de weg werd gemaaid op stage in Calpe. Zijn gebroken schouderblad is hersteld, maar het ongeval is niet vergeten. “Het is nog lang niet voorbij. Ik ben terug, de meeste renners niet.”

Wielrennen op Sportwereld.be

Zeven weken na het dramatische trainingsongeval in Calpe, kan Team Giant-Alpecin stilaan weer vooruitkijken. Frederik Ludvigsson (snijwonden en kneuzingen) maakte zijn ­comeback in de Ruta del Sol. In Tirreno-Adriatico keert nu ook Ramon Sinkeldam (gebroken schouderblad) terug in competitie. “Het gaat goed met me”, zegt hij na de tweede etappe. “Ik ben blij dat ik terug ben. Het is niet dat ik heel veel schrik heb. Alleen in de afdalingen, als het heel erg snel gaat, ben je wel extra alert. Dat moet allemaal nog even slijten. Fysiek ook: dat schouderblad is hersteld, maar de kleine pijntjes blijven zeuren.”

Ook Warren Barguil (gebroken scaphoïd) zit straks weer in het peloton in de Ronde van het Baskenland. John Degenkolb (gebroken vinger en onderarm, snijwonden bovenbeen) moet er in mei opnieuw staan. Bij Max Walscheid ­(gebroken scheenbeen) en Chad Haga (orbitale breuken) is de timing van hun comeback niet bekend. “Het ergste is voorbij”, zegt Sinkeldam. “Maar het is niet allemaal achter de rug. Ik ben terug, de meeste renners niet.”

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.