Sociale onderhandelingen voor gesloten vestigingen Albert Heijn starten woensdag

Sociale onderhandelingen voor gesloten vestigingen Albert Heijn starten woensdag

Ook de AH-vestiging in het centrum van Antwerpen moet dicht. Foto: Wim Hendrix/Photonews

Volgende week woensdag zitten de directie van Albert Heijn en de vakbonden samen om de toekomst van de 400 personeelsleden te bespreken uit de acht winkels die gesloten worden. Voor de 38 personeelsleden van de nog niet geopende vestiging in Eeklo die ook niet mag openen, heeft Albert Heijn al een oplossing aangeboden, meldt vakbond BBTK.

De mededingingsautoriteit legde de sluiting van de winkels in februari op in het kader van de fusie tussen Delhaize en Albert Heijn.

Volgende week woensdag starten de onderhandelingen over de toekomst van de circa vierhonderd werknemers uit de acht andere winkels van de supermarktketen die gesloten moeten worden.

‘Eenzijdige’ oplossing voor vestiging Eeklo

De winkel in Eeklo zou deze week opgestart worden, de 38 personeelsleden volgden een opleiding in vestigingen in Gent en Brugge. Ze kregen ondertussen de keuze tussen ontslag, met twee weken opzegvergoeding en recht op een uitkering, of behoud van de job, maar dan in een vestiging in Gent of Brugge. ‘Voor veel mensen die uit Eeklo komen en zich met het openbaar vervoer verplaatsen, is dat geen evidente keuze’, zegt Thomas Baeyens (BBTK).

De vakbond zegt ook dat AH de keuzemogelijkheden eenzijdig oplegde en hen niet betrok in de totstandkoming van het voorstel. ‘Maar het is wel goed dat de mensen de mogelijkheid kregen om in andere vestigingen te werken, we hopen dat dit ook voor de andere werknemers het geval is.’

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees