Wilmots: “Ik heb al 26 à 27 spelers in mijn hoofd voor het EK”

Wilmots: “Ik heb al 26 à 27 spelers in mijn hoofd voor het EK”

Foto: rr

We staan op precies drie maanden van de start van het EK in Frankrijk. Marc Wilmots is al volop bezig met zijn 23-koppige selectie te vormen. “Ik heb nu 26 à 27 spelers in mijn hoofd. Zij die de kwalificatie afdwongen hebben een streepje voor.” Dat zegt de bondscoach in een uitgebreid interview in ons voetbalmagazine Fan, dat morgen gratis bij Het Nieuwsblad zit. In één van de laatste individuele interviews die hij voor het EK zal geven, gaat Wilmots ook in op verschillende probleemgevallen. Zoals Christian Benteke, die bij Liverpool lijkt gedegradeerd naar vierde keuze in de spits.

Alles over de Rode Duivels en het EK op Sportwereld.be

Dat is lastig, ja", zegt Wilmots in Fan. "Klopp is bij Liverpool begonnen en heeft blijkbaar zijn keuze gemaakt. Benteke zal nu zwaar twijfelen. Dat heb ik ook allemaal meegemaakt vroeger. Ik begrijp dat en vind het jammer. Hij miste het WK al door een blessure. Nu nog dat EK missen, zou pijn doen. Hij moet nu werken. Christian heeft nog tijd om te tonen dat hij voor Liverpool iets kan betekenen.”

De bondscoach beseft dat hij in de keuze voor een verscheurende keuze staat. “Ik zal kiezen voor profielen, niet voor de vorm van de laatste twee maanden of zo. Batshuayi is een topschutter. Een zestienmeter speler. Benteke is beter met het hoofd en in de combinatie. Lukaku is kracht en snelheid. Mijn keuze hangt ook af van welke flankspelers ik zal meenemen. Het is altijd beter dat ze bij hun club spelen natuurlijk.”

Lees morgen het volledige interview in Fan. Daarin vindt u nog:

- onze Zweedse, Ierse en Italiaanse spionnen voor het EK

- de kledijkeuze van de profvoetballers uit eerste klasse

- Ronald Vargas over Club Brugge en Anderlecht

- de toekomst van de in het geld zwemmende Premier League 

Corrigeer

Live uit Frankrijk

Vorige speeldag

Speeldag 3

GS W V G DS P
1 Italië 3 2 1 0 3/1 6
2 België 3 2 1 0 4/2 6
3 Ierland 3 1 1 1 2/4 4
4 Zweden 3 0 2 1 1/3 1