VOETBAL 1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - FC EPPEGEM - Doelman Maxime Aerts kijkt uit naar komst van leider

“Een stunt is uiteraard niet verboden”

“Een stunt is uiteraard niet verboden”

Maxime Aerts: “Het punt op Bierbeek kan ons een boost geven.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

Op de Heuvelkouter dreigt hetzelfde dalletje dat vorig seizoen Liedekerke al parten speelde. Doelman Maxime Aerts gaf op Bierbeek het goede voorbeeld door de nul te houden met enkele schitterende reddingen.

Op Bierbeek werd een knap resuktaat gehaald, maar Eppegem wordt andere koek?

Maxime Aerts: “Eppegem wordt inderdaad een ander paar mouwen. Een stunt is uiteraard niet verboden. In feite zitten we in een zetel. Laat de leider maar komen, niemand verwacht dat wij het spel maken.”

“Op Bierbeek was het veroverde punt een opsteker, wat ons een boost kan geven. Tegen goed voetballende ploegen komen we doorgaans beter uit de hoek. Kansen proberen af te dwingen is de boodschap. Dat kan best door ons eigen voetbal te ontwikkelen. We moeten Eppegem het vuur aan de schenen zien te leggen.”

Op Eppegem bleek Liedekerke een maatje te klein in de heenronde?

“Eppegem beschikt over sterke spelers. Vooral offensief werpt de leider veel gewicht in de weegschaal. Je kan er donder op zeggen dat ik wel wat werk op te knappen zal krijgen. Indien dat lukt, is het evenwel best leuk.”

“Winnen en verliezen doe je altijd samen, maar de nul houden is als doelman en ook voor de defensie altijd leuk. Helaas gebeurde dat nog niet zo vaak dit seizoen. We zijn nu eenmaal een aanvallende ploeg, wat het risico op tegentreffers verhoogt.”

Je bent pas 22, maar je deed al flink wat ervaring op in eerste provinciale?

“Ik werd dit seizoen sterker en kreeg het niveau van eerste provinciale alweer wat meer onder de knie. Het komt erop aan om de goede wedstrijden de bovenhand te laten nemen op de minder goede. Voorts moet ik nog naar meer regelmaat streven.”

“Het komt erop aan de kleine foutjes uit mijn spel te halen. Daarbij word ik al vier jaar lang uitstekend geholpen door onze keeperstrainer Guido Redant, die me al veel bijbracht en me ook voortdurend scherp houdt. Ik wou graag met hem blijven samenwerken, maar ik raakte even mijn plaats kwijt aan Cobbaert.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio