AA Gent-spits Laurent Depoitre voor belangrijkste weken van zijn carrière

Laurent Depoitre: “De titel, mijn toekomst en mijn EK: de inzet van de play-offs is groot”

Laurent Depoitre: “De titel, mijn toekomst en mijn EK: de inzet van de play-offs is groot”

Foto: BELGAIMAGE

Laurent Depoitre (27) ontbrak voor het eerst dit seizoen twee wedstrijden (tegen Leuven en in Wolfsburg) en is ook onzeker voor Charleroi. Voor de heenmatch tegen Charleroi had hij wegens kuitproblemen ook beter gepast, maar door pijntjes heen bijten is de aard van het beestje. “Ik wil altijd trainen en spelen, maar ik besef: soms moet ik meer naar mijn lichaam luisteren.” Michael Van Damme

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Jouw statistieken na Nieuwjaar mogen er zijn: zes competitiegoals in zeven matchen. En toch leek je spel minder dan toen je niet scoorde.

(flauw lachje) “Zo is het altijd iets. Ik zit na Nieuwjaar in de competitie aan bijna één goal per match, van mij mag het zo doorgaan. Scoren blijft belangrijk voor een spits. Voor het seizoen was een van mijn doelstellingen om meer goals te maken dan vorig jaar. Ik ben nu één goal verwijderd van mijn totaal van vorig seizoen (13 goals in 2014-2015, nvdr.). En dat ondanks onze crisis.(maakt aanhalingstekens met zijn vingers en trekt een bedenkelijk gezicht)

Er waren er die zeiden: “Zo raakt Laurent niet weg.” Hoe je het draait of keert: de play-offs worden razend belangrijk gezien jouw contractuele situatie. Je hebt nog één jaar contract en bent zodoende te koop.

“Het zijn grote matchen, heel gemediatiseerd. Je moet aanwezig zijn, niet alleen voor een transfer. Vergeet niet dat we opnieuw de titel willen pakken. Iedereen, ook ik, wil zijn niveau opkrikken. Langs de andere kant kun je je inderdaad tonen in de play-offs. De prestaties in Play-off 1 kunnen veel beïnvloeden, maar als het tegenvalt, sta ik niet op straat, hè. Ik heb nog steeds een contract bij AA Gent.”

De play-offs zijn om nog een reden belangrijk: het EK. Hoe zie je je situatie?

“Er is veel concurrentie: ­Lukaku, Batshuayi, Origi en Benteke. Die laatste twee spelen minder, maar ze hebben in het verleden al hun waarde voor de Rode Duivels bewezen. Als ik er niet bij ben, zal ik ontgoocheld zijn, maar ik zal niet roepen dat het een schandaal is. Ik zou het mezelf alleen verwijten als ik mindere play-offs heb gespeeld. Dan kan ik me afvragen: wat als ik het beter had gedaan?”

Corrigeer

Meest Gelezen Sport