Man die zoontje van acteurskoppel doodreed vecht rijverbod aan

Ziggy kwam met zijn fiets onder de wielen van de vrachtwagen terecht. Foto: bfm

Antwerpen -

De Waalse trucker die het dodelijke ongeval van de 5-jarige Ziggy Stroobants veroorzaakte, vecht in beroep zijn veroordeling aan. “Als dat rijverbod er komt, verlies ik mijn job. Ik begrijp de pijn en het verdriet van de nabestaanden, maar dit heb ik niet verdiend.”

Ziggy, het 5-jarig zoontje van acteurskoppel Marc Stroobants en Mieke Laureys, fietste op 8 september 2014 samen met zijn vader van school naar huis. Op de Turnhoutsebaan in Deurne stonden ze samen met vrachtwagenchauffeur Johan G. (42) uit het Waalse Gembloux voor het rode licht.

Toen het groen werd, reden Ziggy en zijn vader rechtdoor. Johan G. sloeg met zijn vrachtwagen rechtsaf en reed het jongetje aan. Ziggy overleefde de klap niet.

Spiegels slecht afgesteld

De Antwerpse politierechter achtte de trucker in oktober 2015 schuldig aan de onopzettelijke doding. Na onderzoek was immers gebleken dat de achteruitkijkspiegel en zijspiegel van de vrachtwagen niet goed waren afgesteld, waardoor het gezichtsveld van Johan G. kleiner was.

De veertiger kreeg een voorwaardelijke celstraf van drie maanden, een boete van 2.400 euro en een rijverbod van drie maanden.

Ontslag dreigt

Johan G. heeft nooit ontkend dat hij het dodehoekongeval veroorzaakte. Hij is altijd blijven volhouden dat hij de twee fietsers niet had gezien en ging in beroep. Vooral het rijverbod zit hem dwars.

“Ik ben nog maar zes maanden als chauffeur aan de slag bij mijn nieuwe werkgever”, zegt hij. “Ik ben te zwaar gestraft. Als dat rijverbod er komt, word ik gegarandeerd aan de deur gezet. Dan val ik zonder inkomsten.”

Advocaat Hendrik Govaerts vroeg tijdens het beroepsproces aan de voorzitter om zijn cliënt een opschorting te geven. Dat betekent dat hij schuldig wordt bevonden, maar geen straf krijgt.

Johan G. ging alleen in beroep tegen zijn straf. Op burgerlijk gebied betwist hij niets.

“Wij zijn dan ook niet meer betrokken in de procedure. Over de schadevergoedingen wordt nu niet meer gediscussieerd”, zegt Marc Geyskens, de advocaat van Ziggy’s ouders. “Mijn cliënten willen de zaak nu verder achter zich laten.”

 
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees