Feest van de sport huldigt sportlaureaten

Feest van de sport huldigt sportlaureaten

Foto: if

Oostende - Afgelopen vrijdag werd het feest van de sport gehouden in de Mister V-arena.

De trofeeën van sportverdienste worden toegekend aan Oostendse sporters en sportploegen die tijdens het voorbije kalenderjaar uitzonderlijke sportprestaties hebben geleverd.

In de categorie ‘beloftevolle jongere’ won bij de jongens atleet Matthew Ugwu (15 jaar) de prijs voor zijn prestaties in het discuswerpen en kogelstoten (Vlaams kampioen en Belgisch record bij de cadetten). Anouk Feys (17 jaar) sleepte bij de meisjes de titel in de wacht als Belgisch kampioene squash bij de -17 jarigen en een mooie deelname aan het WK, en beste jeugdsportploeg werden opnieuw de beloften van Ropeskipping Oostende, die op het Europees kampioenschap zilver behaalden.

Bij de volwassenen viel acrogymster Kaat Dumarey in de prijzen als ‘verdienstelijkst in de ploegsport’ dankzij onder andere goud en zilver op het Europees Kampioenschap met haar twee teamgenoten. Sportvrouw werd atletiektalent Louise Carton die zich o.a. kroonde tot Belgisch kampioen veldlopen én Europees kampioen veldlopen bij de beloften. Ze kreeg voor haar prestaties ook een welverdiend ticket voor de Olympische Spelen in Rio. Zwemmer Sven Decaesstecker werd bekroond als beste sportman. Hij haalde onder meer een gouden en een zilveren medaille op de IWAS (International Wheelchair & Amputee Sports ) World Games in Sochi.

 

De titel Sportambassadeur van Oostende wordt toegekend aan een (semi)professionele sporter of sportploeg die tijdens het voorbije kalenderjaar (een) uitzonderlijke sportprestatie(s) met nationale uitstraling hebben geleverd. Voor 2016 ging deze titel naar voetbalclub KV Oostende die in 2015 de titel van herfstkampioen veroverde in de Jupiler Pro League.

 

De Lifetime Achievement Award, een eerbetoon aan een persoon die een bijzondere uitstraling aan het Oostendse sportleven heeft gegeven, ging naar Robert Volckaert. Robert zet zich sinds de jaren ’60 met hart en ziel in voor het voetbal en basketbal in Oostende, o.a. als bestuurslid en voorzitter van voetbalclub KVGO en daarna KVO en van basketclub BC Oostende.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio