Oldtimer komt in publiek terecht: vader kan nog net zoontje opzij duwen maar raakt zelf zwaargewond

Oldtimer komt in publiek terecht: vader kan nog net zoontje opzij duwen maar raakt zelf zwaargewond

Foto: ninofmedia

Ninove -

Bij een evenement met Volkswagen Kevers in het Oost-Vlaamse Ninove is zondagnamiddag een autobusje in het publiek terechtgekomen.

Toen het busje inreed op het publiek zijn vijf mensen geraakt. Twee van hen

raakten zwaargewond. Een van die twee mensen verkeerde even in kritieke toestand, maar was naar de avond toe weer buiten levensgevaar. De man zal wel nog maanden moeten revalideren. Het gaat om een man die zijn zoontje nog net op tijd wegduwde toen het busje richting het publiek reed. Daardoor liep hij die levensgevaarlijke verwondingen op.

Drie mensen zijn lichtgewond, zo bevestigt Tania De Jonge, burgemeester van Ninove, ook nog. Twee van die lichtgewonden zijn kinderen, waaronder het zoontje van de zwaargewonde vader. Alle gewonden werden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen.

Verkeerd manoeuvre?

Wat er net gebeurd is, is nog niet duidelijk. De bestuurder van een klein Volkswagen-busje, een Brit, zou met zijn voet van de koppeling geschoten zijn en zo ingereden zijn op twee kevers en een groepje mensen, zo staat te lezen op Ninofmedia. Het gaat vermoedelijk om een verkeerd manoeuvre. De chauffeur had niet gedronken, zo meldt het parket.

Het Volkswagen Kever-treffen, Primavera, lokte dit jaar zo’n 1.000 mensen.

 

In het centrum van Ninove is tijdens het kevertreffen een ongeval gebeurd. De bestuurder van een camionet zou met zijn voet van de ambriage geschoten zijn en zo ingereden op twee kevers en een groepje mensen.

Posted by Ninofmedia on Sunday, March 13, 2016

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees