BASKETBALBEKER VAN BELGIËFINALEANTWERP-OOSTENDE 52-74

Khalid Boukichou is MVP van vierde cup op een rij: “Ik bedank mijn ploegmaats”

Khalid Boukichou is MVP van vierde cup  op een rij: “Ik bedank mijn ploegmaats”

Op basis van de beste computerevaluatie kreeg Khalid Boukichou de MVP-trofee Foto: Isosport

De cup is opnieuw van Oostende. Niet alleen versterkten de Zeekapiteins met een zeventiende beker hun eigen record, ook zetten ze met vier cups op een rij een ongeziene prijzenreeks neer. Dit Oostende was zaterdag tegen Antwerp Giants van begin tot einde ongenaakbaar: 52-74.

Op basis van de beste computerevaluatie kreeg Khalid Boukichou (15 punten uit 3 op 4 tweepunters en 9 op 10 vrijworpen; 8 rebounds) de MVP-trofee van ligavoorzitter Arthur Goethals. “Het was heel belangrijk om Antwerp meteen bij de keel te grijpen”, zei Boukichou na afloop. “Onze sterke defensie resulteerde in een tienpuntenvoorsprong aan de rust. Bij aanvang van het derde kwart zetten we dat werk netjes voort. Ook beheersten we de luchtduels (27 tegen 48), zodat we de Antwerpenaars geen tweedekansshots gunden.”

Boukichou droeg door de snelle foutenlast van Katic meer verantwoordelijkheid. “Iedereen heeft al eens een betere dag en natuurlijk ben ik tevreden dat ik juist in de finale mijn dag kende. Toch kan ik bij deze MVP-trofee enkel mijn ploegmaats danken. Mijn 15 punten zijn mooi maar niet het belangrijkste. Coach Gjer-gja hamert er steeds op dat ik verdedigend moet verbeteren. Ik tracht me defensief dan ook zo hard mogelijk te concentreren. De coach schreeuwt hard maar hij meent het goed met mij en hij helpt me positief evolueren. Bovendien krijg ik van de ervaren Katic veel goede raad.”

Boukichou voelt zich helemaal thuis in Vorst. “We wonen op amper 200 meter van deze concertzaal. Mijn familie was heel talrijk aanwezig: van mijn grootmoeder en moeder tot mijn jongere broer en een neefje. Veel vrienden vierden mee. Elke bekerwinst heeft een andere smaak, maar ik hoop dat er nog een vijfde cup op rij volgt.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S