Hockeyouders verrast: herkent u wie hier voor zijn zoon komt supporteren?

© IF

© IF

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hij nam enkele bewonderende foto’s van zoonlief en stond schouder aan schouder met de andere ouders. Koning Filip leek zaterdag even een papa als alle andere, toen hij in Dilbeek ging supporteren voor de hockeywedstrijd van prins Gabriël (12).

dhs, cka

Ze hadden hem bijna niet opgemerkt, onze koning. Want zaterdagochtend was hij doodgewoon een vader die voor het nummer zes van ­Royal Evere White Star kwam juichen. Hij riep het team niet naar een klinkende overwinning, helaas, maar naar een gelijkspel op de terreinen van de Royal Baudouin hockeyclub in Dilbeek. Zonder poespas, met een enkele veiligheidsagent die Gabriël na de wedstrijd zelf zijn zware sporttas liet dragen.

Hij is er niet elke wedstrijd bij, en al zeker niet bij wedstrijden op verplaatsing. Maar met vier kinderen moet koning Filip dan ook een druk hobbyschema bolwerken. Gabriël speelt nog blokfluit, kleine broer Emmanuel (10) zit bij de scouts. Eléonore (7) volgt ballet, in Asse, net als Elisabeth (14). Die laatste zingt ook in het schoolkoor, waar Filip en Mathilde geen enkel optreden van missen. Dat het koppel zo betrokken is bij de bezigheden van hun kinderen staat in schril contrast met Filips eigen jeugd. Door de veelvuldige af­wezigheid van zijn ouders werd hij hoofdzakelijk op­gevoed door gouvernantes en zijn oom Boudewijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie