Van Avermaet: het zwart beest van Sagan

Het kan niet anders of Peter Sagan krijgt stilaan nachtmerries van Greg Van Avermaet. Vandaag hield onze landgenoot Sagan in Tirreno-Adriatico al voor de vierde keer in twee jaar tijd van een spraakmakende zege. Sterker nog. Van Avermaet won de afgelopen twee jaar vijf grote wedstrijden. Daarvan eindigde Peter Sagan vier keer op de tweede plaats. Enkel in de Baloise Belgium Tour won Van Avermaet zonder dat Sagan in het stof beet. De Slovaak stond toen niet aan de start. We zetten de vier andere grote zeges van Van Avermaet in 2014 en 2015 voor u op een rijtje. Opvallend: het was vandaag de eerste keer dat Van Avermaet vanuit het wiel van Sagan kwam in plaats van zelf vanop de kop aan de sprint te beginnen.

13 maart 2015: Tirreno-Adriatico, etappe 2
Uitgerekend op de dag van zijn hoorzitting in de "ozonzaak" haalt Van Avermaet zijn gram in Tirreno-Adriatico. Op 13 maart 2015 - exact een jaar en één dag geleden dus - pakt de Flandrien 2015 de ritzege en de leiderstrui. Op de hellende aankomststrook versnelt Fabian Cancellara als eerste maar Greg Van Avermaet remonteert hem vlot en gaat van ver vol door. Hij houdt uiteindelijk ook stand en pakt een fantastische zege. Sagan wordt tweede, voor Stybar, Pozzato en Cancellara.
Foto: Photo News

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.