De drie finalisten van 'De Mol' zijn bekend

De drie finalisten van 'De Mol' zijn bekend

Foto: vier

't Is gebeurd. De 'gewone' afleveringen van het Vier-programma 'De Mol' zitten erop. Er blijven nog drie kandidaten over voor de grote finale van volgende week. Om daar te raken moesten de kandidaten eerst nog ontkomen aan losgeslagen gaucho's. Lastig, zeker als je een levende gans moet meesleuren.

Opgelet, spoileralert. Lees niet verder als u de zevende aflevering van 'De Mol' nog wil bekijken!

Hier vindt u een overzicht van alle kandidaten.

De eerste proef

We zien zwart-witbeelden van gaucho's, Argentijnse cowboys. Heroïsche muziek op de achtergrond. Het is een voorsmaakje van de eerste proef die de kandidaten voorgeschoteld krijgen. Hanne en Gilles mogen gaan paardrijden, Cathy en Stijn mogen het "iets rustiger aandoen" (de tweede proef) en gaan vogels spotten. Hanne heeft er alvast weinig vertrouwen in. "Dat gaat op nen ezel zijn, hé."

Geen ezels, maar 'el pato', de nationale sport van Argentinië die elementen uit polo en basketbal combineert. Er wordt echter niet gespeeld met een bal, maar met een gans. Een levende gans.

De twee moeten tijdens hun tocht drie tussenopdrachten afleggen, terwijl ze ook achterna gezeten worden door twee échte gaucho's. Als zij de gans te pakken krijgen, verliezen Hanne en Gilles al het geld dat ze onderweg verzamelen. 

De drie tussenopdrachten

  1. Met een katapult schieten naar flessen, die elk een bepaald bedrag waard zijn. Variërend van 10 tot 1.000 euro.
  2. Herschik zes evengrote schapenhokken zodat ze opnieuw zes evengrote hokken vormen, maar dan met één hek minder.
  3. Raak onopgemerkt voorbij de twee vogelspotters. 

Te verdienen? Onduidelijk, maar Hanne en Gilles zamelen in totaal 4.690 euro in. Eindelijk nog eens geld in het laatje.

Gelukt? Ja. Hanne en Gilles schieten voor 1.190 euro aan flessen kapot. Vervolgens laten ze de schapen ontsnappen, ondanks een "keigoed idee" van Hanne. "Neen, 't was te peizen, hé."

Dan maar focussen op de derde opdracht. Met succes, want Stijn en Cathy hebben geen benul dat er iemand enkele meters voor hen uit voorbijkomt. Als de twee het einde van hun tocht naderen, komen de gaucho's echter razendsnel dichterbij. Om het einde te halen moeten Hanne en Gilles het nog op een lopen zetten. En Hanne is blijkbaar niet zo goed in vorm. "Ik heb mij een beetje overdaan", zegt ze hijgend.

Verdacht? Als de schapen ontsnappen, beseft Gilles dat het een onmogelijke opdracht wordt om de dieren opnieuw te vatten. Toch wil Hanne koste wat kost nog even verder jagen. Kostbare tijd gaat verloren.

De tweede proef

Een verrekijker en een fototoestel. Daarmee moeten Cathy en Stijn zoveel mogelijk vogels spotten én vastleggen op de gevoelige plaat. Hoe zeldzamer de vogel, hoe meer geld hij opbrengt. Enig nadeel: als ze dezelfde vogelsoort twee keer tonen, dan moeten ze van 0 herbeginnen.

Te verdienen? Onduidelijk. Cathy en Stijn halen 800 euro op. Met het geld van Hanne en Gilles erbij komt de pot op 29.490 euro.

Gelukt? Ja.

Verdacht? Stijn twijfelt, maar op het moment dat ze al 550 euro verzameld hebben, laat Cathy toch een 'dubbele' foto aan de experte zien. Opnieuw naar 0. 

De derde proef

Dag 17. De kandidaten ontwaken moeilijk na een gezellige avond. Alleen Gilles merkt dat er buiten twee schietdoelen staan bij een bord "Oefening baart kunst". Hij laat zijn ontbijt staan en neemt meteen een boog in de hand. De andere drie hebben het niet door.
Het is nochtans belangrijk, want er is een vrijstelling - een rechtstreeks ticket naar de finale - te verdienen. De twee doelen hebben elk een naam. "Kans op vrijstelling" en "Kans op extra info".

De kandidaten krijgen elk één pijl, iedereen kiest voor de mogelijke vrijstelling. De twee kandidaten die het dichtst bij de roos komen, mogen erom strijden. De andere twee maken kans op de molboekjes van de andere kandidaten.

Te verdienen? Geen geld, alleen informatie en een vrijstelling.

Gelukt? Stijn en Gilles krijgen 25 pijlen om naar een brandend vlot te schieten. Als ze het vlot - met alle molboekjes erin - raken, dan verhinderen ze dat Cathy en Hanne cruciale informatie verkrijgen. Omdat hij de laatste pijl nam, staat er voor Gilles ook nog een vrijstelling op het spel. Ze schieten hun pijlen één voor één af, maar missen telkens doel. De dames mogen een half uurtje in alle molboekjes lezen.

Verdacht? Hoewel Hanne en Cathy afgesproken hadden om de informatie uit de boekjes te delen, verstopt Hanne toch enkele losse blaadjes uit het boek van Issabel. Zonder dat Cathy iets ziet. Wat zou daar toch opgestaan hebben?

De laatste eliminatie

De zenuwen staan strak gespannen voor de laatste eliminatie. Heel veel nerveuze lachjes, maar niemand weet wie de ander verdenkt. "Dan spelen jullie het spel goed", merkt Gilles De Coster op. Ondertussen probeert Hanne informatie los te peuteren bij Stijn. "Op wie zit jij?"

Sfeer

Op het einde van dag 16 - nadat er eindelijk nog eens geld verdiend is - spelen de kandidaten een spelletje. Je krijgt twee situaties voorgelegd, je moet er één van kiezen. "Je partner of 100.000 euro, bijvoorbeeld?" Gilles is zeker. "Da's makkelijk. 100.000 euro."

Het is duidelijk gezellig aan het Argentijnse haardvuur. De groep maakt er een late avond van. En mogelijk ook dronken, als we op de kapsels van de dames mogen afgaan...

Na de eliminatie is de goede sfeer echter volledig omgeslagen. Hanne - die de eliminatie nog hand in hand met Stijn onderging - weent. "Ik ben even sprakeloos." Het vertrek van Stijn is duidelijk een zware klap.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S