VOETBAL 1STE PROVINCIALE vK LIEDEKERKE - FC EPPEGEM - Jasper Allonsius wil graag met VK binnen twee jaar naar amateurliga

“Op het niveau van voor de fusie”

“Op het niveau van voor de fusie”

Jasper Allonsius en Maxim Breugelmans gaan in duel. Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke / Zemst -

Liedekerke smukte zijn seizoen op met een verdiende overwinning tegen leider Eppegem, dat pas zijn derde nederlaag van het seizoen leed op de Heuvelkouter. Lembekenaar Jasper Allonsius (24) ramde een vrijschop tegen de netten.

Liedekerke profileerde zich eens te meer als stuntploeg en maakte zo een abrupt einde aan een dipje?

Jasper Allonsius: “Eigenlijk vond ik onze zege niet eens een stunt. Liedekerke velde met Eppegem de leider, wat ergens dus wel een verrassende uitslag betekent, maar eigenlijk geloofden we altijd wel al in eigen kunnen.”

“In het klassement is Eppegem onaantastbaar, maar in één wedstrijd kan een Liedekerke in een superdag in deze reeks iedereen kloppen. Na een 1 op 12 konden we een opsteker best gebruiken. Op Bierbeek veroverden we een verdienstelijk punt. We serveerden toen goed voetbal, wat het vertrouwen terug bracht.”

“We stonden tegen Eppegem in de eerste tien minuten met de rug tegen de muur, maar we overleefden dat blitzoffensief. We koppelden een goede mentaliteit aan een sterke organisatie. We mochten wel een kaarsje branden voor onze doelman Maxime Aerts die een strafschop pareerde en al vele weken op een ontzettend hoog niveau aan het keepen is.”

Jij drukte jouw stempel met een verrassende vrijschop?

“Ik was van plan om die vrijschop van op links in de eerste zone te droppen, maar door de wind gedreven werd het een voorzet-schot dat net onder de lat plofte. De doelman stond iets te ver voor zijn doel en grabbelde de bal over de doellijn. Die tweede treffer gaf ons een boost.”

“Ik hoop dat we de komende weken ook dezelfde mentale sterkte kunnen opbrengen. Indien we de volgende zes matchen dat niveau halen, kunnen we de top-vier nog binnen dringen.”

“Ik denk dat we ons beter op Bierbeek kunnen richten dan op RC Jet Waver, al krijgen we die ploeg nog wel op bezoek. We tellen nu 40 punten, maar hebben nog minstens vier zeges nodig om de eindronde te halen.”

Je verwierf als één van de weinige niet-Liedekerkenaars een vaste stek op positie zes?

“Ik ben eerder een box-to-box voor positie acht, maar door de blessures van Van Nieuwenhove en Van Isterdael werd ik omgevormd tot defensieve middenvelder. Ik kan me geen betere club dromen dan Liedekerke, een warme familieclub waar iedereen je kent.”

“Een halfuurtje in de wagen heb ik daar elke training best voor over. Graag trekken we binnen de twee jaar naar de derde amateurliga.”

“Dan zit Liedekerke opnieuw op het niveau van voor de fusie, wat een terechte beloning zou vormen voor het bestuur.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio