BMC start met slechts vijf renners Nokere Koerse

BMC start met slechts vijf renners Nokere Koerse

Rick Zabel (22) is de kopman van BMC Foto: Photo News

Het BMC-team zal woensdag met slechts vijf renners de 71e editie van Nokere Koerse aanvatten. “We hebben heel wat zieken. Marcus Burghardt, Joseph Rosskopf en Manuel Senni zijn niet inzetbaar. We blijven dus met slechts vijf renners over”, verklaart ploegleider Allan Peiper.

“De vijf in koers zijn allemaal jonge renners. Rick Zabel (22, red) is ons speerpunt als het tot een massasprint komt. Hij is derdejaarsprof en moet hier zijn mannetje kunnen staan. Deze wedstrijd is wel niet gemakkelijk om lezen. Je moet goed gepositioneerd de slotkilometer ingaan en de afgedwongen plaats vasthouden tot op de slotklim. Floris Gerts hervat de competitie na zijn val in de GP Samyn.”

Ook Lotto Soudal is niet compleet. De Belgische formatie start met zeven in plaats van acht renners. “Sander Armee is ziek. Hij zal vrijdag wel hervatten in Handzame. We laten hem nu nog wat uitzieken”, stelde Frederik Willems. “Ik reken hier vooral op op Tosh Van der Sande en Sean De Bie. Marcel Sieberg hervat na ziekte en ook Jelle Wallays komt na een korte rustperiode opnieuw in actie. Het liefst zouden wij de aangekondigde massasprint op Nokereberg ontlopen.”

Belgisch kampioen Preben Van Hecke voert de troepen van Topsport Vlaanderen-Balsoise aan. “Voor het overige zijn we hier met een jonge ploeg”, geeft sportdirecteur Walter Planckaert mee. “Wij gaan er alles aan doen om mee te spelen met de grote jongens. In een massasprint hoop ik op een plaats in de top tien plaats voor Bert Vanlerberghe.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.