Zes agenten beschermen Dewinter wegens "concrete dreiging"

Antwerpen -

Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter krijgt sinds dinsdag politiebescherming, ook 's nachts. Zes agenten in burger verliezen hem geen seconde uit het oog. Als hij ergens naartoe wil, voert de politie hem in een gepantserde wagen. Dewinter zegt niet te weten waarom hij wordt bewaakt.

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter wordt sinds dinsdagmiddag de klok rond beschermd door agenten in burger, omwille van een “concrete en onmiddellijke dreiging” ten opzichte van zijn persoon, die kadert in een gerechtelijk onderzoek. Dewinter heeft naar eigen zeggen onlangs geen specifieke dreigementen ontvangen en weet dan ook niet wat er precies aan de hand is.

“Al wat ik weet is dat mijn persoonlijk dreigingsniveau opnieuw op het hoogste niveau staat. Details willen de veiligheidsdiensten daarover jammer genoeg niet kwijt”, stelt Dewinter. “Ik krijg de hele tijd bescherming, ook thuis, en als ik ergens naartoe wil voert men mij in een gepantserde wagen. Dat weegt natuurlijk erg zwaar op mij en mijn naasten.”

Corrigeer

MEER NIEUWS