Laatste hotel op Zeedijk Wenduine wordt zeventig

Broer en zus Joeri en Joyce houden het hotel open met steun van hun moeder. Foto: mvn

De Haan -

Het is ooit anders geweest, maar op vandaag telt de zeedijk van Wenduine welgeteld nog één hotel. Maar de familiezaak Les Mouettes houdt dan wel al zeventig jaar probleemloos vol en is aan zijn vierde generatie uitbaters toe. “We zijn niet bang van de grote ketens zoals Ibis.”

“Er is natuurlijk in de loop der jaren heel veel veranderd”, zegt Joeri Van Doninck (30) van Les Mouettes. Samen met zijn zus Joyce (28) en met de hulp van moeder Pascale Daled, baat hij het familiehotel op de Zeedijk van Wenduine uit. “Vroeger waren er op deze zeedijk wel meerdere hotels. Daar blijven alleen wij nog van over: een familiehotel met 28 kamers én zicht op zee.”

Het recept van het succes is volgens Joeri simpel. “We hechten vooral heel wat belang aan dat familiaal aspect, want dat is één van onze belangrijkste troeven en onze sterkte”, zegt hij. “Dat vind je niet in de grote hotels en daarom ben ik niet bang van de komst van grotere concerns zoals deze week nog het nieuwe Ibis-hotel in onze gemeente. We krijgen als kleiner hotel bovendien heel veel steun van het provinciebedrijf voor toerisme Westtoer. Zo behaalden wij het Q-kwaliteitslabel en gaan nu voor de Q+ erkenning. Tijden veranderen. De klanten willen waar voor hun geld. De tijd dat een douchecel per verdieping nog voldeed, is al heel lang voorbij.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio