BASKETBAL1STE PROVINCIAALOPWIJK - Opwijk en Dieter Van Dooren stoten door in Beker van Vlaams-Brabant

“Zwarte beest Vorst is verslagen”

“Zwarte beest Vorst is verslagen”

Dieter Van Dooren: “Promotie is nog niet aan ons besteed, misschien ooit in de toekomst.” Foto: Kms

Opwijk -

Dieter Van Dooren ontpopte zich in de bekerwedstrijd tegen Vorst tot de absolute uitblinker. Het leverde Opwijk een ticket voor de bekerfinale op terwijl het na een knappe remonte zich ook nog in de titelstrijd kan mengen.

De mannen van BC Opwijk stoten door naar de bekerfinale in de beker van Vlaams-Brabant. Dit voelt aan als een hoogtepunt?

Dieter Van Dooren: “Afgelopen zondag werd ons zwarte beest Black Devils Vorst verslagen in de halve finale. Een ganse wedstrijd beleefden we een nek-aan-nekrace waarin BD Vorst steeds de bovenhand behield wat duurde tot Opwijk in het vierde kwartier terugkwam dankzij een collectieve prestatie waarin vooral de Opwijkse anciens het laken naar zich toe trokken. Zo konden we afstand nemen van Vorst dat ons eerder in de competitie al twee keer vloerde. Met een einduitslag van 83-76 illustreerden we dat we verdiend wonnen. BC Opwijk speelt hierdoor de finale en hoopt stiekem om de finale te winnen en de cup mee te brengen naar Opwijk.”

Zelfs de dubbel is nog mogelijk waardoor het een memorabel seizoen kan worden voor Opwijk?

“Ook in de reguliere competitie strijdt Opwijk inderdaad nog mee voor de titel. De dubbel zou uiteraard de kers op de taart betekenen van een prachtig seizoen. Een ploeg mag al eens dromen en je weet maar nooit. Het bestuur zette het licht alvast op groen in de titelstrijd, want er werd een ploeg bereid gevonden om in onze plaats te promoveren naar tweede landelijke. Promotie is sowieso niet aan Opwijk besteed. Misschien kan het ooit wel, maar dan moeten we uit een sterke lichting uit de jeugd kunnen putten met talentvolle youngsters die klaar zijn voor de vuurdoop in landelijke.”

Tegen Vorst werd ondanks de kwalificatie het niveau van tweede landelijke ook nooit benaderd?

“We speelden zeker geen perfecte wedstrijd. We misten makkelijke lay-ups en te veel ballen werden slordig buitengegooid. Pas in de laatste vijf minuten maakten we het verschil. Het huidige seizoen lijkt wel op het kampioenejaar van drie jaar geleden toen we ongeslagen bleven in de terugronde. Dit jaar verloren we één keer van Vorst. Die uitschuiver hebben we nu rechtgezet in de beker. Enthousiasme volstaat niet om in tweede landelijke mee te draaien. Na de splitsing tussen Vlaams- en Waals-Brabant viel het niveau van onze eerste provinciale drastisch terug zodat de kloof overbruggen met tweede landelijke echt geen sinecure is.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio